Начало >Добруджа >Регионални

Д-р Парсек Салбашян: Болницата в Балчик се управлява с грижа и внимание (ВИДЕО)

14.08.2019 г. 15:20:22 ч.
/
Д-р Парсек Салбашян: Болницата в Балчик се управлява  с грижа и внимание  (ВИДЕО)
Едно търговско дружество трябва да бъде  управлявано като лично  частно дружество, казва д-р Парсек Салбашян, управител на болницата в Балчик в коментар на успешния мениджмънт на болничното заведение. Когато парите, които се управляват, не са лични ,то често и не се следи за какво и как се харчи, тогава резултатът е ясен - фалит на дружеството”. По думите му бившата управа на болницата е работела точно по този начин - без грижа. „Плащани са едни заплати, за да няма стачки и бойкоти и нищо друго. Не са покривани  задължения нито  към монополисти, нито към държава”. Когато поема управлението на болницата през 2016 година задълженията   възлизат  на сумата от 1 100 000 лева - запорирани сметки, неплатени осигуровки от 2013 година и много  други проблеми. ”Положението беше трагично”.
Към днешна дата задълженията на болницата са  само текущи. Стачките и протестите, казва д-р Салбашян, неса форма за решаване на проблеми. „Всеки един проблем  се решава тук, на място, в този  кабинет в разговор с мен”, казва той.
Първата му  задача, при поемане управлението на болницата, е била свързана с подобряване условията на труд, а втората - достойното  заплащане на труда на работещите в нея. ”Нашите заплати не са много по-различни  от тези в добричката болница, но се старая да създам допълнителна работа  на средния и висшия персонал, така че хората да бъдат доволни. Моят персонал е работлив. Тези хора са герои”, казва той. Що се отнася до лекарският персонал и дефицита на кадри, който се среща в много болнични заведения в страната, такъв в балчишката болница липсва. Да - има лек недостиг на медицински сестри, но пък работещите заместват в различни отделения  и по този  начин заплащането им се увеличава, казва управителят на болницата.

Репортаж на Даниела Русева и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
С празнична програма детска градина „Радост“ в с.Стефан Караджа ще отбележи  50 годишен юбилей
С празнична програма детска градина „Радост“ в с.Стефан Караджа ще отбележи 50 годишен юбилей
Десетки жители на Смолница и съседните села почетоха д-р Ивелин Тончев (ВИДЕО)
Десетки жители на Смолница и съседните села почетоха д-р Ивелин Тончев (ВИДЕО)
Десетки жители на Смолница и съседните села почетоха д-р Ивелин Тончев (СНИМКИ)
Десетки жители на Смолница и съседните села почетоха д-р Ивелин Тончев (СНИМКИ)
Определят съставите на секционните избирателни комисии в Община Добричка на 30 април
Определят съставите на секционните избирателни комисии в Община Добричка на 30 април



Яндекс.Метрика