Начало >Добруджа >Култура

Дебютни песен и клип за добричката група „Funk Temptation“ (ВИДЕО)

04.03.2021 г. 10:33:59 ч.
/
Дебютни песен и клип за добричката група „Funk Temptation“ (ВИДЕО)
„Fake World“ е първата авторска песен на добричката група „Funk Temptation“. Преди 5 дни в Ютюб бе премиерата на клипа към нея. Видеото е заснето и монтирано от Христо Русев, като снимките са направени край морето във Варна и в СУ „Св. Климент Охридски“ - Добрич. Именно училището по изкуства са завършили всички членовете на групата. Там преди 6 години се сформира съставът със силно дамско присъствие. Яна Обретенова е водещ вокал, Пламена Димитрова свири на барабани, Василена Георгиева – на китара, Гергана Георгиева – на пиано и саксофон, а тази очарователна компания включва и единственият представител на силния пол Мартин Стоянов – бас и тромпет.

Автор на музиката и на текста на дебютната песен е китаристката Василена Георгиева. Любопитното е, че макар и озаглавена „Fake World“, песента всъщност е на български език. Записът пък е дело на Борислав Капитанов – учител по ударни инструмент в СУ „Св. Климент Охридски“.

„Funk Temptation“ има 6-годишна история и множество изяви в Добрич, София, Пловдив, Варна, Бургас и други градове, но досега на концертите групата изпълняваше само кавъри – свои интерпретации на известни песни от различни жанрове. Момичетата и Мартин обаче вече активно работят по следващите авторски песни и до месец ще бъде готова и втората.

Всички членове на групата са студенти в Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ – София. Те са се посветили на изкуството и виждат „Funk Temptation“ като дългосрочен проект и тяхна професионална реализация.

„Надяваме се „Fake World“ да е началото на нашето по-голямо бъдеще. Реално с този първи проект сложихме началото на нашата кариера“, сподели Яна Обретенова в студиото на медийна група „Добруджа“.

„Много искаме скоро отново да имаме концерт в Добрич. Много е голяма емоцията да свириш в родния си град, да поканиш всичките си роднини и те да дойдат да те гледат на живо“, заяви Пламена Димитрова.

Репортаж на Димитър Узунов и Стефан Калев
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Школата на Нели Грегъри е жива, дъщерята продължава звездния и  път (ВИДЕО)
Школата на Нели Грегъри е жива, дъщерята продължава звездния и път (ВИДЕО)
През юни в Добрич -"Вражалец","Мариус 50", "Двубой"
През юни в Добрич -"Вражалец","Мариус 50", "Двубой"
"Голата истина за група "Жигули"  тази седмица в Добрич
"Голата истина за група "Жигули" тази седмица в Добрич
Културните събития в Добрич от 19 до 25 април
Културните събития в Добрич от 19 до 25 априлЯндекс.Метрика