Начало >Добруджа >Регионални

Деца и младежи се включиха в мащабна акция по залесяване в Генерал Тошево (ВИДЕО)

21.03.2019 г. 14:08:21 ч.
/
Деца и младежи се включиха в мащабна акция по залесяване в Генерал Тошево (ВИДЕО)
Мащабна акция по залесяване се проведе днес в Генерал Тошево. Деца от всички детски градини и училища в града се включиха в засаждането на около 1500 дръвчета. Инициативата на община Генерал Тошево е по повод днешния Световен ден на гората. Заедно с децата, в засаждането участваха кметът Валентин Димитров и заместникът му Деян Димитров, общински служители. На проявата присъства и директорът на Горското стопанство инж. Йорданка Найденова и нейният екип.
 В кратката музикална програма се представиха възпитаници на Веселина Куцарова от Центъра за подкрепа за личностно развитие.
В своето приветствие кметът обърна внимание на малчуганите, че след засаждането, техен ангажимент трябва да бъде и грижата за дърветата. Димитров припомни, че идеята за залесяването е възникнала на 15 септември миналата година. Тогава, също с участието на деца от града, общинското място от 2,5 декара, е било почистено в рамките на кампанията „Да изчистим България”. Димитров припомни, че освен образованието, опазването на околната среда и отговорното отношение към горите са най-доброто, което можем да направим за идните поколения.
Насажденията от кедър и червен дъб са осигурени от Държавно горско стопанство – Генерал Тошево. През следващите години инициативата ще продължи със залесяване на други места в Генерал Тошево.
 
Репортаж на Михаил Добромиров и Стефан Калев
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Авария на ПС Савово отстраняват от ВиК Добрич
Авария на ПС Савово отстраняват от ВиК Добрич
Мария Стефанова грабна специалната награда на конкурса за изпълнители в гр.Тервел (ВИДЕО)
Мария Стефанова грабна специалната награда на конкурса за изпълнители в гр.Тервел (ВИДЕО)
В Тервел се провежда  деветото издание на конкурса за  изпълнители на традиционна добруджанска народна песен „Калинка Вълчева”
В Тервел се провежда деветото издание на конкурса за изпълнители на традиционна добруджанска народна песен „Калинка Вълчева”
Представят изданието „Военните паметници на територията на община Добричка“
Представят изданието „Военните паметници на територията на община Добричка“Яндекс.Метрика