Деница Сачева е новият социален министър

03.12.2019 г. 13:46:46 ч.
/
Деница Сачева е новият социален министър
Парламентът одобри предложението Деница Сачева да оглави социалното министерство, предаде репортер на БГНЕС.

„За” избирането на Сачева и оставката на досегашния Бисер Петков гласуваха 114 народни представители, „против” гласуваха 106, въздържаха се трима депутати.
След гласуването в отрицателен вот от левицата заявиха, че в днешния Международния ден на хората с увреждания не се е разбрало защо Бисер Петков е елиминиран като социален министър. Реформата в социалната политика се бави вече 10 години и аз лично се надявам, че мандатът на новия министър ще бъде много кратък, заяви от трибуната Таско Ерменков от БСП.
Много добре съзнавам мащаба, отговорността и трудностите, свързани със социалната политика. Това е комплексна политика, заяви преди гласуването Сачева и обеща, че като министър ще гарантира диалогичност, баланс и добронамереност в МТСП.
Управленските приоритети на коалиционното правителство вече са ясни и факт. Там не би трябвало да има изненади. Приемам политиките на ГЕРБ, каза Сачева преди да положи клетва в пленарна зала.
По време на разискванията депутати припомниха за училищната анкета, в която анкетираните в училищата трябваше да определят пола си и която предизвика бурни спорове в обществото пространство. Сачева каза, че именно правителството на ГЕРБ отмени тази анкета, докато тя беше въведена по време на управлението на проф. Анелия Клисарова.
Аз съм против насилието над жените и деца и съм „за” традиционното семейство между мъж и жена. Социалната политика трябва да обединява, а не да разединява, заяви Деница Сачева.
Според нея разискванията в пленарна зала са били организирани. /БГНЕС
Източник:БГНЕС

Коментирайте
Подобни новини
Медицински сестри протестираха не за пари, а за реформа
Медицински сестри протестираха не за пари, а за реформа
Стабилно е състоянието на момчето, ударено от кола на НСО
Стабилно е състоянието на момчето, ударено от кола на НСО
Полицията засилва проверките на пътя
Полицията засилва проверките на пътя
Диана Ковачева: В цялата страна има проблем с лошото качество на водата
Диана Ковачева: В цялата страна има проблем с лошото качество на водатаЯндекс.Метрика