Депутат и агробизнесмен финансират участието на Никола Михов на Европейското (ВИДЕО)

02.07.2019 г. 14:22:38 ч.
/
Депутат и агробизнесмен финансират участието на Никола Михов на Европейското (ВИДЕО)
Подсигурени са нужните средства за участието на състезателя по хвърляне на чук Никола Михов на Европейското първенство по лека атлетика за младежи до 23 години. Той бе принуден сам да финансира участието си, въпреки че има покрит норматив. След репортажа на медийна група „Добруджа“, с неговия треньор Галин Костадинов са се свързали желаещи да помогнат. Основната част от необходимата сума е осигурена от народния представител от ГЕРБ Даниела Димитрова и от Здравко Здравков – собственик на фирма „Грийн лайн“, които са научили за проблема от нашата медия.
 
Припомняме, че Никола Михов покри международния норматив за участие на Европейското първенство, който е 65.00 м. На турнира „Дионисополис“ в Балчик в началото на май състезателят на СКЛА „Добрич“ хвърли чука на 66.34 м. От Българската федерация по лека атлетика обаче изискват по-високи нормативи, за да покрият разходите по участието на атлетите. В дисциплината хвърляне на чук се изискват 68.56 м. Така Никола Михов се оказа с право да участва на Европейското първенство, но на свои разноски, които възлизат на 2000 лв.
 
Шампионатът на континента ще се проведе през следващата седмица - между 11 и 14 юли, в Йевле, Швеция.
 
В интервю за медийна група „Добруджа“ многократният шампион на България Никола Михов сподели, че се чувства в добра форма и подготовката му е насочена към постигане на върхов резултат на европейското. Той е категоричен, че появилите се проблеми около участието му не са го разконцентрирали и той е готов да влезе във финала на европейското, като смята, че има реален шанс за място в шестицата. Това е най-значимото състезание в досегашната му спортна кариера, но той вече смело гледа към следващите още по-големи предизвикателства. Никола Михов сподели, че ще се опита през следващата година да покрие норматива и за Европейското първенство за мъже, както и да участва на най-големия спортен форум на планетата – Олимпийските игри в Токио.
 
Неговият треньор Галин Костадинов, който е и президент на СКЛА „Добрич“, смята, че подобни ситуации лесно могат да бъдат избегнати в бъдеще. Той отново ще предложи през следващата година на Общинския съвет, 15 000 лева от общинските средства за спорт в бюджета да бъдат заделени в специален фонд, който да подпомага талантливите млади спортисти на Добрич при участия на големи международни състезания. Галин Костадинов очаква от своя състезател добро представяне на Европейското първенство и влизане във финала. Той благодари на Даниела Димитрова, Здравко Здравков и всички останали, които са помогнали с по-малки суми, за да стане възможно участието на Никола Михов на шампионата в Швеция.
 
Репортаж на Димитър Узунов и Петър Петров
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
100 г. ФК Добруджа: Светослав Петров – добруджанецът, който стана шампион на 3 държави (ВИДЕО)
100 г. ФК Добруджа: Светослав Петров – добруджанецът, който стана шампион на 3 държави (ВИДЕО)
ФУТБОЛ: Освободените треньори продължават във ФК "Рилци". Там вече има нова школа
ФУТБОЛ: Освободените треньори продължават във ФК "Рилци". Там вече има нова школа
ХАНДБАЛ: „Добруджа“ започна подготовка
ХАНДБАЛ: „Добруджа“ започна подготовка
ФУТБОЛ: Добруджа започва с гостуване на ЦСКА в Елитната U 15
ФУТБОЛ: Добруджа започва с гостуване на ЦСКА в Елитната U 15Яндекс.Метрика