Начало >Добруджа >Общество

ДФ „Земеделие“ приема заявления по COVID 3

28.10.2020 г. 10:28:41 ч.
/
 ДФ „Земеделие“ приема заявления по COVID 3
 До 13 ноември 2020 г. се отваря прием на заявления за подпомагане по подмярка 21.3 "Извънредно временно подпомагане за малки и средни предприятия и признати групи и организации на производители COVID 3" от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Кандидатстването е със заявление в Областните дирекции на ДФ "Земеделие" по местонахождение на предприятието или по адрес на седалището на юридическото лице.
  Подмярка COVID 3 е с бюджет над 7 млн. лева (7 321 096 лв.).
 Допустими за подпомагане по подмярка COVID 3 са микро-, малки или средни предприятия съгласно Закона за малките и средните предприятия, осъществяващи преработка на селскостопански продукти, включени в Приложение I към ДФЕС, или на памук, с изключение на рибни продукти, както и групи, и организации на производители, които осъществяват преработка, предлагане на пазара или развитие на селскостопански продукти.
  Финансовата помощ по подмярка COVID 3 е в размер на 5% от стойността на декларираните приходи от реализация на преработени селскостопански продукти за 2019 г. или за лице, заето в предприятието и се изплаща под формата на еднократна сума в размер на 270 лв. за едно заето лице, приравнено към средносписъчния брой на персонала по данни от НАП. Водещо условие при COVID 3 е субсидии да се предоставят в случаите, че в предприятието има установен спад на приходите от продажба на преработени селскостопански продукти с най-малко 20%.
  Таванът на финансова помощ за предприятията по подмярката е до 50 хил. евро.
  Заявлението за подпомагане, както и другите необходими за попълване документи са публикувани на сайта на ДФ "Земеделие". 

 
Снимка:dobrudjabg.com

Коментирайте
Подобни новини
Кметът на Добрич награди спечелилите в конкурса за Коледна картичка 2020
Кметът на Добрич награди спечелилите в конкурса за Коледна картичка 2020
Безплатен транспорт до Зооцентъра в Добрич всеки уикенд до края на годината
Безплатен транспорт до Зооцентъра в Добрич всеки уикенд до края на годината
Времето на 5 ноември
Времето на 5 ноември
Актрисата Полина Недкова: Добрич е свързан в съзнанието ми с празнично семейно настроение
Актрисата Полина Недкова: Добрич е свързан в съзнанието ми с празнично семейно настроениеЯндекс.Метрика