До 50 населени места са възстановени линиите на „Пътнически превози”

18.05.2020 г. 10:22:50 ч.
/ ИА Добруджа
До 50 населени места са възстановени линиите на „Пътнически превози”
До 50 населени места са възстановени линиите на „Пътнически превози”. Най-предпочитаната дестинация – към Варна, вече е наситена и общо всички превозвачи осъществяват над 20 курса дневно, заяви в ефира на радио „Добруджа” управителят Валентин Василев.
Той подчерта, че във фирмата е създадена организация и постоянно има дежурен служител на телефона, който дава информация на гражданите кога и за къде има автобуси.

Василев призна, че върху „Пътнически превози”, а и останалите превозвачи, се е стоварил „огромен икономически удар”. „Но нямаме друг избор освен да го посрещнем и да се изправим срещу него. Не сме съкращавали служители, успяваме да запазим целия екип. Участваме в мярката 60/40, но както вече се разбра от цялото ни общество – тази мярка не е панацея. Така че очакваме новите мерки, които бяха прокламирани от правителството”, обясни Валентин Василев.

Неговата прогноза е, че превозите на пътници в междуселищната част ще се възстановят, едва когато започне учебния процес през септември. „Важна част от нашата работа бяха училищните превози, имахме ангажимент до повече от 20 училища в областта да превозваме учениците”, обясни Василев.

По думите му, въпреки че автобусите на фирмата са запазили графика и линиите си в града на около 97-98 процента, това не означава, че са превозвали пътници в същия обем, както преди. В пика на кризата броят на пътниците е паднал до 4 пъти. „Постепенно наблюдаваме увеличаване на пътникопотока, като към момента е възстановен на около 50 процента”, каза още Валентин Василев.
 

Коментирайте
Подобни новини
Как Великобритания възражда хазарта
Как Великобритания възражда хазарта
Няма работници за животновъдството, фермери привличат кадри от Молдова и Азербайджан  (ВИДЕО)
Няма работници за животновъдството, фермери привличат кадри от Молдова и Азербайджан (ВИДЕО)
„Кортева“ представи хибриди царевица и слънчоглед на фермерите от Добруджа (ВИДЕО)
„Кортева“ представи хибриди царевица и слънчоглед на фермерите от Добруджа (ВИДЕО)
Проф. Иван Киряков: Годината е много добра за изводи (ВИДЕО)
Проф. Иван Киряков: Годината е много добра за изводи (ВИДЕО)Яндекс.Метрика