Начало >Добруджа >Общество

Добрич се включи в националния протест срещу ТОЛ системата (ВИДЕО)

27.02.2020 г. 13:27:53 ч.
/
Добрич се включи в националния протест срещу ТОЛ системата (ВИДЕО)
Добрич е един от градовете в страната, в които днес се проведе протест срещу ТОЛ системата. В него се включиха над 20 собственици на малки транспортни фирми от цялата област. Те се събраха на мирен протест на изхода на Добрич в района на завод „Сердика“. От там камионите се отправиха на протестно шествие по околовръстния път на Добрич.

„Гарантирам, че ако в неделя ТОЛ системата стартира, 80% от тук присъстващите другата седмица няма да излезем на работа“, заяви в интервю за радио „Добруджа“ Ивайло Иванов – организатор на протеста.

Разходите за пътни такси на неговата фирма ще се увеличат около 4 пъти – от 134 лв. за месечна винетка на 480 лв. за ТОЛ такси. Сумата ще нарасне, когато в ТОЛ системата бъдат включени и пътищата втори клас.

Пътищата в цялата страна са много зле и не отговарят на подобни цени, категоричен е Ивайло Иванов. Нашите автомобили се амортизират от дупките и неравностите, което увеличава разходите ни за поддръжка, заяви инициаторът на протеста в Добрич.

Ние не сме против ТОЛ системата, а срещу варианта, в който ни се предлага, заяви Ивайло Иванов. Той даде за пример, че след въвеждането й, камионите, които преминават транзитно през страната, ще заплащат по-малко отколкото сега. Ощетени ще бъде представителите на малкия бизнес, които карат в рамките на страната. Всеки един артикул в търговската мрежа ще поскъпне скоро, смята Ивайло Иванов.

Репортаж на Димитър Узунов и Петър Петров
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Водните аварии днес
Водните аварии днес
Потвърдените случаи на COVID-19 в страната са 354. Излекуваните са 15
Потвърдените случаи на COVID-19 в страната са 354. Излекуваните са 15
Слънчево преди обяд,  краткотрайни превалявания следобед в понеделник, 30 март
Слънчево преди обяд, краткотрайни превалявания следобед в понеделник, 30 март
КОМЕНТАР: Най-важният урок на пандемията: Трябва да се грижим за здравето си ежедневно
КОМЕНТАР: Най-важният урок на пандемията: Трябва да се грижим за здравето си ежедневноЯндекс.Метрика