Добричката "Неопърл-България"- най-добра фирма в групата от 9 завода в цял свят (ВИДЕО)

30.12.2019 г. 11:56:54 ч.
/
Добричката  "Неопърл-България"-  най-добра фирма в групата от 9 завода в цял свят  (ВИДЕО)
Едно от най-проспериращите предприятия в Добрич и областта е "Неопърл-България"- завод за гъвкави съединения за вода, част от германо-швейцарската група "Неопърл". Начело на фирмата е управителят Веселин Велев, за който 2019 год. е повратна точка в развитието на фирмата, защото е първата след завършване на направената инвестиция. Началото е било бурно с много поръчки, дошли от различни посоки, но екипът е успял да отговори на очакванията на клиентите. Получил се е и т.н. "ефект на доминото", тъй като фирмата е започнала с няколко американски и германски клиенти, световни лидери в бранша, както и контакти с клиенти, които са изчаквали как ще се развият събитията тук, за да решат дали да работят с добричката фирма.
Благодарение на екипа, с който работим, тяхната подготовка и мотивация, успяхме да докажем, че не отстъпваме на водещите производители на гъвкави съединени  в света и поради тази причина в един момент се  оказа, че всички клиенти искат да поръчват при нас, разказва със задоволство управителят на "Неопърл".
Въпреки ограничения  капацитет от хора и  машини,  фирмата е реализирала обем,  50 % по-висок от предходната година, като очакванията са през следващата година приходите да се увеличат с още 50 % и да дойдат още нови клиенти. Затова и оценките са високи, а "Неопърл-България" е определена за най-добрата фирма в групата от 9 завода, разположени в  цял свят.
В началото наели 220 души персонал, в края на 2019 г. тяхната цифра вече е 290 човека. В момента се доставя ново оборудване, предстои да се възстанови старата производствена площадка, където от 28 октомври е прехвърлено част от производството, за да се освободи пространство. Тогава ще има и свободни работни места, като амбицията на ръководство е персоналът да бъде увеличен с 20 %, т.е. с още 50-60 души. Три месеца се пази в деловодството молбата и автобиографията за кандидатстване за работа, а след това се унищожава,  уточнява  управителят. Той допълва, че разнообразието от продукти, които произвежда поверената му фирма е доста голямо, но не пропуска да отбележи, че в  Добрич инвестиционната среда не е особено благоприятна. Идването на един -двама инвеститори  не би трябвало да задоволява, а е необходимо да се създаде по-добър климат за още нови финансови постъпления. Освен среда липсва и концепция ,  липсва и план, казва Велев.
Ако искаме Добрич да не стои встрани, да се развива, това трябва да е приоритет на новото старо общинско ръководство. Това е начинът да създадем работни места, да повишим  доходите на населението и тяхната покупателна способност, което ще се отрази изцяло на средата в Добрич. Ако създадем условия- работна ръка ще намерим, завършва Веселин Велев.
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Едва 0,4 % от БВП у нас се насочват за научни изследвания, в Европа - почти 3 (ВИДЕО)
Едва 0,4 % от БВП у нас се насочват за научни изследвания, в Европа - почти 3 (ВИДЕО)
 Пчеломания ще се проведе от 28 до 30 май при строги мерки за безопасност
Пчеломания ще се проведе от 28 до 30 май при строги мерки за безопасност
3 месеца са нужни на превозвачите, за да възстановят нормалния ритъм на работа
3 месеца са нужни на превозвачите, за да възстановят нормалния ритъм на работа
До 50 населени места са възстановени линиите на „Пътнически превози”
До 50 населени места са възстановени линиите на „Пътнически превози”Яндекс.Метрика