Добричката "Неопърл-България"- най-добра фирма в групата от 9 завода в цял свят (ВИДЕО)

30.12.2019 г. 11:56:54 ч.
/
Добричката  "Неопърл-България"-  най-добра фирма в групата от 9 завода в цял свят  (ВИДЕО)
Едно от най-проспериращите предприятия в Добрич и областта е "Неопърл-България"- завод за гъвкави съединения за вода, част от германо-швейцарската група "Неопърл". Начело на фирмата е управителят Веселин Велев, за който 2019 год. е повратна точка в развитието на фирмата, защото е първата след завършване на направената инвестиция. Началото е било бурно с много поръчки, дошли от различни посоки, но екипът е успял да отговори на очакванията на клиентите. Получил се е и т.н. "ефект на доминото", тъй като фирмата е започнала с няколко американски и германски клиенти, световни лидери в бранша, както и контакти с клиенти, които са изчаквали как ще се развият събитията тук, за да решат дали да работят с добричката фирма.
Благодарение на екипа, с който работим, тяхната подготовка и мотивация, успяхме да докажем, че не отстъпваме на водещите производители на гъвкави съединени  в света и поради тази причина в един момент се  оказа, че всички клиенти искат да поръчват при нас, разказва със задоволство управителят на "Неопърл".
Въпреки ограничения  капацитет от хора и  машини,  фирмата е реализирала обем,  50 % по-висок от предходната година, като очакванията са през следващата година приходите да се увеличат с още 50 % и да дойдат още нови клиенти. Затова и оценките са високи, а "Неопърл-България" е определена за най-добрата фирма в групата от 9 завода, разположени в  цял свят.
В началото наели 220 души персонал, в края на 2019 г. тяхната цифра вече е 290 човека. В момента се доставя ново оборудване, предстои да се възстанови старата производствена площадка, където от 28 октомври е прехвърлено част от производството, за да се освободи пространство. Тогава ще има и свободни работни места, като амбицията на ръководство е персоналът да бъде увеличен с 20 %, т.е. с още 50-60 души. Три месеца се пази в деловодството молбата и автобиографията за кандидатстване за работа, а след това се унищожава,  уточнява  управителят. Той допълва, че разнообразието от продукти, които произвежда поверената му фирма е доста голямо, но не пропуска да отбележи, че в  Добрич инвестиционната среда не е особено благоприятна. Идването на един -двама инвеститори  не би трябвало да задоволява, а е необходимо да се създаде по-добър климат за още нови финансови постъпления. Освен среда липсва и концепция ,  липсва и план, казва Велев.
Ако искаме Добрич да не стои встрани, да се развива, това трябва да е приоритет на новото старо общинско ръководство. Това е начинът да създадем работни места, да повишим  доходите на населението и тяхната покупателна способност, което ще се отрази изцяло на средата в Добрич. Ако създадем условия- работна ръка ще намерим, завършва Веселин Велев.
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Точката на  поврат в ситуацията ще е през май, прогнозира управителят на Неопърл (ВИДЕО)
Точката на поврат в ситуацията ще е през май, прогнозира управителят на Неопърл (ВИДЕО)
Временна комисия към Общински съвет - Добрич ще разработи икономически мерки във връзка с извънредното положение
Временна комисия към Общински съвет - Добрич ще разработи икономически мерки във връзка с извънредното положение
3 фестивала в програмата за развитие на туризма в Добрич за 2020 г.
3 фестивала в програмата за развитие на туризма в Добрич за 2020 г.
Николай Радев: Бизнесът търси правилната формула за справяне с проблема, ситуацията е динамична
Николай Радев: Бизнесът търси правилната формула за справяне с проблема, ситуацията е динамичнаЯндекс.Метрика