Начало >Добруджа >Общество

Добричките пътни полицаи - най-добри в България (ВИДЕО)

09.10.2019 г. 12:36:39 ч.
/
Добричките пътни полицаи - най-добри в България (ВИДЕО)
Добричките пътни полицаи - най-добри в България (ВИДЕО)
Младши инспекторите Марин Кондов и Тодор Гроздев спечелиха отборно първо място на 27-то издание на Националния конкурс "Пътен полицай на годината". Надпреварата се проведе от 26 до 29 септември в Плевен. Днес, придружени от началника на КАТ -Пътна полиция Жулиян Минев, те бяха посрещнати от Областния управител Красимир Кирилов, който им връчи грамоти и предметни награди.
Тодор Гроздев е младши автоконтрольор в сектор "Пътна полиция" в ОД на МВР Добрич, а Марин Кондов е младши автоконтрольор в Районно управление - Албена.
Гроздев е на 34 г. и е на работа в сектор "Пътна полиция" от 2012 г., а от 2015 г. участва в Националното състезание  "Пътен полицай на годината". Двамата с Марин Кондов си партнират оттогава. Надпреварата включва 6 дисциплини, а участниците са 58-те най-добри катаджии от цяла България.
 През първия ден се провеждат два теоретични изпита - специализирана полицейска подготовка, където Марин Кондов се класира на първо място  и оказване на първа долекарска помощ, където Тодор Гроздев става трети,  и стрелба с пистолет "Макаров". На втория ден следва майсторско управление на мотоциклет и автомобил и показване на практически умения при първа долекарска помощ.
Тодор Гроздев стартирал първи при управлението на мотоциклет, но хлъзгавото трасе му изиграло лоша шега  - моторът паднал, но той останал прав.
Като ученик, в продължение на 9 години, Тодор Гроздев  е тренирал карате в КК "Самурай".
Обявеният за "Пътен полицай на 2019 г" Марин Кондов е на 49 г., а вече 27 години упражнява професията младши автоконтрольор. Повече от 10 пъти е взимал участие в Националното състезание за определяне на най-добрия пътен полицай на България. През 2008 г. е класиран на трето място отборно, когато домакин на проявата е КК Албена.
Много време за подготовка не е  имало, допълва Жулиян Минев. Графиците им за работа са доста натоварени, затова са се подготвяли в свободното си време. Все пак са имали на разположение три дни, за да тренират стрелба с пистолет и още три дни  за майсторско управление на мотоциклет и автомобил.
Това е най-престижното състезание на Пътна полиция в България, един вид Олимпиадата на пътните полицаи, продължи Минев, изказвайки задоволството си от отличното представяне на двамата  катаджии, които са вече напълно изградени като служители. Победата на Марин Кондов в теста за специализирана подготовка е много ценна, допълни шефът на КАТ, защото за ограничено време състезателят показва своите познания по Закона за движение по пътищата и други нормативни актове, по които работи пътната полиция.

Репортаж на Дана Михайлова и Стефан Калев
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Историята на Добрич оживява в изложба от 129 картички (ВИДЕО)
Историята на Добрич оживява в изложба от 129 картички (ВИДЕО)
Община град Добрич ще предоставя нова социална услуга „Наблюдавано жилище“
Община град Добрич ще предоставя нова социална услуга „Наблюдавано жилище“
Времето на 21 февруари
Времето на 21 февруари
ВМРО предлага създаването на фонд за насърчаване на раждаемостта в Добрич (ВИДЕО)
ВМРО предлага създаването на фонд за насърчаване на раждаемостта в Добрич (ВИДЕО)Яндекс.Метрика