Начало >Добруджа >Общество

Доброволци засадиха 150 фиданки в района на паметника на Деспот Добротица в Добрич

19.11.2019 г. 09:28:34 ч.
/
Доброволци засадиха 150 фиданки в района на паметника на Деспот Добротица в Добрич
Стотици доброволци от град Добрич  поставиха в събота началото на новия живот, като засадиха 150 фиданки в района на паметника на Деспот Добротица.
В кампанията „Посади дърво, открий корена си” взеха участие множество организации, цели класове от училища, много семейства и приятели .
Засадените фиданки бяха от видовете червен дъб, явор, рустифина, ясен, бреза, хибискус и липа,  които бяха осигурени от ДГС –Добрич, ЦЗПЖ – Добрич и граждани.
Материалите за работа бяха осигурени  от Младежки център - Добрич и ЧЕГ „Леонардо да Винчи”.
Началото беше поставено от младши експерт озеленяване в дирекция „Инфраструктура и околна среда” към община град Добрич, който съдейства и за правилното маркиране на терена.
В кампанията взеха участие ученици от училищата СУ”Димитър Талев” ,СОУ„П.Р.Славейков”, ПГТ”П.К.Яворов” , ПГМВ „Проф.д-р Георги Павлов”, СУ „Св. Климент Охридски”. Включиха се екипи от Ротаракт-Добрич, ДоброЖънци и ЦЗПЖ.  Организаторите на фестивала  “September sun” и екипът на “The Maze”  и кафе-бар „Фонтана” засадиха своите брезички.  Деца от менторската програма „Искам да бъда” също взеха участие, заедно със своите ръководители.
Залесяването беше съпътствано от „Зелен инкубатор”. Формата на събитието беше обучение с основни теми „Пермакултура” , „Разделно събиране на остатъци” и „Компостиране”, което се проведе в дома на СНЦ „Зеленият пламък” на ул.Генерал Колев 19. В събитието взеха участие ученици от „П.Р.Славейков” и ПГТ „П.К.Яворов”.  Екипът от лектори успя да отвори темата за значението на зелени практики и идеи, които е редно да прилагаме в ежедневието си. Обучението беше разделено на 3 сесии, като в последната взеха участие активисти, с които се дискутираха конкретни решения на проблемите на града, свързани с екологията и опазването на заобикалящата ни среда.
И двете събития се проведоха със съдействието на сдружение „Възможности без граници” като последващи действия от  международен проект “Leen – Less is the green more”.

Коментирайте
Подобни новини
От 1-ви октомври от ЖП гара Добрич ще пътувате само с автобуси (ВИДЕО)-
От 1-ви октомври от ЖП гара Добрич ще пътувате само с автобуси (ВИДЕО)-
Избраният от Добрич Красимир Янков и още петима депутати напускат парламентарната група на БСП
Избраният от Добрич Красимир Янков и още петима депутати напускат парламентарната група на БСП
Фармацевт: Абсолютно правилно е решението за отмяна на въвеждане на  апарати с лекарства (ВИДЕО)
Фармацевт: Абсолютно правилно е решението за отмяна на въвеждане на апарати с лекарства (ВИДЕО)
Времето на 30 септември
Времето на 30 септемвриЯндекс.Метрика