Начало >Добруджа >Култура

Два уникални концерта в Добрич подготвя ПФА „Добруджа“ (ВИДЕО)

15.09.2020 г. 14:23:09 ч.
/
Два уникални концерта в Добрич подготвя ПФА „Добруджа“ (ВИДЕО)
Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“ ще събере на една сцена двата славея на Добруджа – Калинка Вълчева и Галина Дурмушлийска ден преди празника на Добрич, а на деня музиката ще се проведе друг уникален концерт – съвместен на професионалните фолклорни ансамбли на Добрич, Търговище и Разград. Това съобщи за медийна група „Добруджа“ Стоян Господинов – главен художествен ръководител на ПФА „Добруджа“.

Сезонът за ансамбъла започна по-рано обичайното – със самостоятелен концерт на 19 август в пълния летен театър на Бургас. Последва изява в Добрич на празничния за Добруджа 7 септември – деня, в който честваме годишнини от Добричката епопея и от подписването на Крайовския договор.

В следващите 3 седмици предстоят много интересни и дори уникални участия за ПФА „Добруджа“. Първото ще бъде този петък, когато ансамбълът от Добрич ще открие 10-ото юбилейно издание на Международния фолклорен фестивал „Море от ритми“ в Балчик. Концертът ще започне в 18.00 часа пред мелницата.

Уникален празник на добруджанската музика, песен и танц ще се проведе на 24 септември в Добрич. За първи път ПФА „Добруджа“ ще изнесе съвместен концерт с Калинка Вълчева и Галина Дурмушлийска. Повече от 15 години исках да направим този концерт, сподели Стоян Господинов. Концертът ще бъде от 18.00 часа в летния театър в Добрич. От утре в центъра на Добрич, пред читалище „Йордан Йовков“, започва предварителната продажба на билети, които са с цена 6, 8 и 10 лв.

ПФА „Добруджа“ ще участва и в тържествената сесия на Общински съвет – Добрич на 25 септември.

През октомври пък за първи път ще се проведат вечери на ансамблите на Североизтока. Те ще съберат на една сцена ПФА „Добруджа“ – Добрич, Капански ансамбъл - Разград и ПФА „Мизия“ – Търговище. Първият концерт ще бъде в Добрич на 1 октомври – Световен ден на музиката, от 18.00 часа, в летния театър. На 5 октомври трите ансамбъла ще излязат заедно на сцената в Разград, а седмица по-късно – в Търговище.

Репортаж на Димитър Узунов и Стефан Калев
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Ясни са предложенията за носители на годишните награди „Добрич“
Ясни са предложенията за носители на годишните награди „Добрич“
Клавирен концерт в Добрич на младата пианистка Мария–Десислава Стойчева
Клавирен концерт в Добрич на младата пианистка Мария–Десислава Стойчева
Нели Грегъри отваря майсторска школа по пеене (ВИДЕО)
Нели Грегъри отваря майсторска школа по пеене (ВИДЕО)
Културен афиш в Добрич за периода 28 септември – 4 октомври
Културен афиш в Добрич за периода 28 септември – 4 октомвриЯндекс.Метрика