Начало >Добруджа >Култура

Филми и сценография за куклен театър в петия ден на фестивалната програма на „ВИА ПОНТИКА”- 2013 в Балчик

08.09.2013 г. 09:43:00 ч.
/ ИА Добруджа
Филми и сценография за куклен театър в петия ден на фестивалната програма на „ВИА ПОНТИКА”- 2013 в Балчик
„20 години сценография за куклен театър" е изложбата, която ще бъде открита днес в 18 часа в Каменната зала в Двореца от Веселин Ранков, директор на Международния фестивал за младите в изкуството „ВИА ПОНТИКА". Посетителите ще имат възможност да видят проекти на бивши и настоящи студенти от Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов".
В 18.30 часа отново в Двореца ще бъдат представени филми – финалисти при наградите на СИЛЕКТ 2013. В категория „Игрално кино" първото място е отредено на „Човешката маса", продуциран от Националното филмово и телевизионно училище в Обединеното кралство. Втора и трета награда са за студенти от Кьолн: „Люлката на майстора на ковчези" - Международно филмово училище, и „У вас" - Медиен колеж. Четвъртата позиция е за „Парване" – Колеж по изкуствата–Цюрих, Швейцария, а пета – за „Кръстопътищата" на RITS – Белгия.
В категория „Документално кино" първото място печелят студентите от Националното филмово и театрално училище от Обединеното кралство за филма „След", на второ място е „Среща с баща ми Каспър Хойхат" на Датско филмово училище. На трета позиция е продукцията на Международното училище за кино и телевизия от Куба – „Предишни сцени". В категория „Анимация" класацията се оглавява отново от филм на Националното филмово и театрално училище в Обединеното кралство – „С главата надолу". На второ място е „Жозефин и хлебарката" , продуциран от студенти от Южнокалифорнийския университет в САЩ, а на трето – „Аз съм Том Мууди" на SAS – Screen Academy, Обединено кралство. Входът е свободен.


Коментирайте
Подобни новини
Звездата на Националния музикален театър "Стефан Македонски" Валентина Корчакова ще пеев Добрич в четвъртък
Звездата на Националния музикален театър "Стефан Македонски" Валентина Корчакова ще пеев Добрич в четвъртък
Лятно турне с музикалното „Пътешествие из Средиземноморието“ 13-ти август  в Добрич
Лятно турне с музикалното „Пътешествие из Средиземноморието“ 13-ти август в Добрич
Културен афиш за периода 10 - 16 август
Културен афиш за периода 10 - 16 август
Марио Николов обещава удоволствие за публиката в Добрич на концерта “Пътешествие из Средиземноморието“
Марио Николов обещава удоволствие за публиката в Добрич на концерта “Пътешествие из Средиземноморието“Яндекс.Метрика