Начало >Добруджа >Регионални

Фолклорният събор “Песни и танци от слънчева Добруджа” събира изпълнители край Дебрене на 26 юни

10.05.2021 г. 16:39:54 ч.
/
Фолклорният събор “Песни и танци от слънчева Добруджа” събира изпълнители край  Дебрене на 26 юни
52-рото издание на фолклорния събор “Песни и танци от слънчева Добруджа” – Дебрене 2021г. подготвя Община Добричка. Началото му ще бъде дадено в 9.30 часа на 26 юни в местността „Славната канара” край село Дебрене. Фолклорният събор „Песни и танци от слънчева Добруджа” за поредна година е включен в Националния културен календар на България. По традиция празникът на Община Добричка и фолклорният събор „Песни и танци от слънчева Добруджа” се провеждат в края на юни. Проявата с десетилетна история е ежегоден форум на уникалните, неизчерпаеми в многообразието си, фолклорни традиции.
Възможност за участие в събора и тази година ще имат певци, инструменталисти, танцьори, разказвачи, певчески и танцови състави, групи за народни обичаи, оркестри и ансамбли, които изпълняват автентичен и обработен фолклор. Допускат се и чуждестранни състави, изпълняващи автентичен и обработен български фолклор.
Конкурсът „Най-красива народна носия“ ще бъде един от акцентите на фестивала. Предвижда се представяне на народни носии от съответната фолклорна област, от която са участниците, дефиле на участниците и подробно описание на носията. Желаещите да участват в конкурса трябва да изпратят прикрепено към заявката за участие подробно описание на носиите, които ще представят /женска, мъжка или и двете/.
Заявките за участие във фолклорния събор на Община Добричка се приемат в срок до 31.05.2021 г. на адрес, факс или e-mail.
9300‚ гр. Добрич, ул. „Независимост” № 20,
Община Добричка,  Отдел  „Хуманитарни дейности”
Факс : 058 / 600 180
E-mail: obshtina@dobrichka.bg
                              
 Заявки за участие в събора могат да бъдат подадени и онлайн в секция  „Култура”, подсекция фолклорен фестивал „Песни и танци от слънчева Добруджа” директно на сайта на Община Добричка на електронен адрес http://www.dobrichka.bg/.
Снимка:dobrudjabg.com
Източник:Община Добричка

Коментирайте
Подобни новини
7 оркестъра се надсвирват в Генерал Тошево днес
7 оркестъра се надсвирват в Генерал Тошево днес
С два концерта Каварна чества своя празник днес
С два концерта Каварна чества своя празник днес
Празнува град Тервел
Празнува град Тервел
Три села без вода поради авария на сондажен кладенец „Полк. Иваново“
Три села без вода поради авария на сондажен кладенец „Полк. Иваново“



Яндекс.Метрика