Начало >Добруджа >Криминални

Французинът, обвинен в блудство с малолетни, остава в ареста (ВИДЕО)

14.01.2020 г. 14:47:02 ч.
/
Французинът, обвинен в блудство с малолетни, остава в ареста (ВИДЕО)
Разведен пенсионер от Франция, на 63 години - Ерик Ж., е обвинен в блудство с малолетни. Извършителят живее под наем в къща в балчишкото село Царичино от около 1 година, а жертвите са три момичета на възраст 10 и 11 години от съседното село Кремена. За престъплението постъпва сигнал от длъжностно лице, което работи в училището, където учат децата.

Извършителят е установен и задържан в кратки срокове, съобщи на брифинг днес в Прокуратурата наблюдаващият прокурор Свилена Костова в присъствието на и.ф. окръжния прокурор на ОП – Добрич Златко Тодоров, шефа на ОД на МВР – Добрич Никола Панчев и др.

На 10 януари 2020 г. в Районно управление на МВР – Балчик е започнало досъдебното производство с оглед данни за извършено престъпление. Първоначално то е за създаване и държане на порнографски материали, за които са били използвани деца. В хода на разследването работното обвинение е променено и е за извършване на блудствени действия с малолетни лица.
При претърсване в къщата на френския гражданин са иззети като веществени доказателства - лаптоп, фотоапарат и два броя USB устройства.

При разследването са събрани доказателства за това, че в  периода от 24 декември 2019 г. до 9 януари 2020 г. обвиняемият е извършвал с трите момичета блудствени действия. Това деяние е престъпление по чл. 149 ал. 5 т. 1 от Наказателния кодекс, за което по закон се предвижда лишаване от свобода за срок от 5 до 20 години, обясни наблюдаващият прокурор.
И в момента продължават активни действия по разследване на случая - разпити на свидетели, назначават се необходимите експертизи.. Проверява се дали няма други малолетни лица, с които чужденецът е блудствал.

Още вчера Добрички окръжен съд постанови мярка „задържане под стража“ и французинът е в следствения арест, уточни  и. ф. окръжният прокурор на ОП – Добрич Златко Тодоров.
В хода на разследването става ясно, че без да има адресна регистрация на територията на Република България, Ерик Ж. живее в Царичино от месец юли 2018 г. Не контактувал много с местните хора. Първоначално контактът е с родственици на децата, които са му помагали в домакинството. В края на миналата година се е запознал и с трите момичета. Към момента няма данни за съпричастност към престъплението от страна на родствениците на жертвите. Мъжът е примамвал децата с подаръци – дрехи, ботуши т. н., стана ясно на брифинга.
Той не е осъждан, но има криминалистическа регистрация във Франция за извършване на престъпни деяния -  отвличане на малолетно лице и подкупване на непълнолетно лице, уточни Свилена Костова. По думите на обвиняемия, до пенсионирането си във Франция е работил в град Лион, където е издавал местен вестник. Той обяснил, че се е преместил в България, защото след пенсионирането си и развода, искал да поживее в източна Европа.

Репортаж на Галина Бозукова и Петър Петров

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Задържаха мъж за управление на автомобил с 1,88 промила
Задържаха мъж за управление на автомобил с 1,88 промила
Полицията задържа мъж за притежание на хероин
Полицията задържа мъж за притежание на хероин
Присъди за двама мъже за държане на наркотици с цел разпространение
Присъди за двама мъже за държане на наркотици с цел разпространение
Дете е блъснато на пешеходна пътека в Добрич
Дете е блъснато на пешеходна пътека в Добрич



Яндекс.Метрика