ФУТБОЛ: „Добруджа“ с най-млад състав в групата

09.08.2019 г. 15:20:24 ч.
/
ФУТБОЛ: „Добруджа“ с най-млад състав в групата
В събота започва новият сезон в Североизточна трета лига. В първия кръг „Добруджа“ гостува на „Светкавица“ в Търговище. Мачът е утре, от 18.00 часа, като много жълто-зелени фенове ще подкрепят любимия си отбор в тази среща.
 
Мисля, че направихме добра подготовка, заяви старши треньорът на „Добруджа“ Светослав Петров. Започваме срещу отбор, който има амбиции за влизане и съм доволен, че още първите ни гостувания са именно в Търговище и Суворово и ще срещнем сериозни съперници, коментира жребия той. Ние сме най-младият отбор в групата, отбеляза Светослав Петров, за когото мачът срещу "Светкавица" ще бъде официален дебют като старши треньор в мъжкия футбол.
 
От миналогодишния състав остават опитни и доказани играчи като Михаил Венков, Тодор Паланков, Янчо Андреев, Кристиян Петков, Кристиан Пешков и Денис Кадир. В „Добруджа“ се завърнаха вратарят Димитър Илиев, Явор Колев и Симеон Митев. Четирима нови идват от шампионския отбор на „Черно море“, който стана първи в България при юношите старша възраст  – Мартин Дичев, Георги Топалов, Александър Георгиев и Антоан Вълчев. Жълто-зеления екип ще носят трима футболисти, с които Светослав Петров през миналия сезон спечели бронзови медали в Елитната група до 19 години – Иво Вихренов, Галин Стоянов и Иван Василев. В мъжкия отбор ще се разчита и на юношите старша възраст на клуба - Иван Ангелов, Стефан Митев, Диан Дианов, Пламен Шестаков, Дани Савов, Ивайло Минчев и др.
 
Евгени Димитров, който се завърна в Добрич от школата на „Ботев“ (Пловдив) и изкара лятната подготовка с „Добруджа“, е предпочел да премине в „Септември“ (Тервел), където ще има повече възможности за изява.
 
13 са тимовете в Североизточна трета лига и през този сезон, след като през седмицата „Локомотив“ (Русе) обяви, че се отказва. Регламентът предвижда след като се срещнат всеки срещу всеки на разменено гостуване, да бъдат оформени първа шестица и втора седмица, в които ще играят по още веднъж. В групата има още 3 отбора от област Добрич – „Септември“ (Тервел), „Калиакра“ (Каварна) и „Устрем“ (Дончево).

Коментирайте
Подобни новини
Добруджанско участие на „Странджата“ и тази година
Добруджанско участие на „Странджата“ и тази година
Баскетболът се завърна в Шабла с победа за местния отбор
Баскетболът се завърна в Шабла с победа за местния отбор
ФУТБОЛ: С мач в Добрич започват контролите за „Добруджа“, отборът ще разчита на Станислав Жеков през пролетта
ФУТБОЛ: С мач в Добрич започват контролите за „Добруджа“, отборът ще разчита на Станислав Жеков през пролетта
Тодор Петров - шампион на България с покрит норматив за европейското за юноши
Тодор Петров - шампион на България с покрит норматив за европейското за юношиЯндекс.Метрика