ФУТБОЛ: Пътят на един млад добричлия към управлението на „Янтра“ (ВИДЕО)

23.03.2020 г. 15:20:08 ч.
/
ФУТБОЛ: Пътят на един млад добричлия към управлението на „Янтра“ (ВИДЕО)
От средата на декември миналата година младият добричлия Милен Николов е изпълнителен директор на лидера в Северозападна трета лига "Янтра" (Габрово). Той е роден през 1989 г. в Добрич. Завършил е местната Езикова гимназия "Гео Милев". Притежава бакалавърска степен по „Журналистика“ от Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и магистърска степен по „Спортен мениджмънт“ от НСА „Васил Левски“. От 2016 г. е съосновател на сдружение „Бъдеще чрез спорт“, с което организира футболни кампове и турнири, включително и с участието на школи на европейски грандове като "Милан" и "Интер". Преди да поеме управлението на "Янтра", три години Милен Николов бе пресдиректор в елитния "Витоша" (Бистрица).

„Любовта ми към футбола е наследствена“, сподели в интервю за медийна група „Добруджа“ Милен Николов, чийто баща Митко е известен с впечатляващата си колекция на фланелки, носени от едни от най-великите футболисти на България и света.

„В много отношения мога да претендирам, че колекцията ни е уникална. Има неща, които са неповторими. Давам за пример фланелката на Франк Лампард от България - Англия 0:3, която той ми даде след мача. Уникалното е, че той влезе като резерва и игра с номер 16, тъй като британците залагат в титулярния състав на номерата от 1 до 11. Много рядко се случва Лампард да не е с любимия си осми номер, което прави фланелката по-специална“, обясни Милен Николов.

Той е завършил „Журналистика“ и е работил в национални медии, но първите му стъпки в това поприще са още като 15-годишен ученик през есента на 2004 г., когато заедно със своя най-добър приятел Петър Гавраилов издават вестник „Само Добруджа“.

„От 12-годишни с Петър присъствахме буквално на всяка една тренировка на "Добруджа". Имахме колекционерски тетрадки, в които събирахме снимки от вестници на Наско Георгиев, Светльо Кръстев, Румен Боев, Румен Славов, Диян Божилов. Така решихме да повдигнем добруджанския дух с този вестник. Това съвпадна и с момента, в който Светльо Тодоров стана голмайстор и шампион на старата английска Първа дивизия. За съжаление, след няколко броя това абсолютно пионерско наше начинание, без каквито и да е финансови облаги, приключи, тъй като тогава "Добруджа" домакинстваше в Албена и нямаше достатъчно публика, на която да го предложим“, заяви Милен Николов.

Според него в Габрово, както и в Добрич, професионалният футбол в никакъв случай не трябва да бъде самоцел. Участието в него само по себе си не води до нищо кой знае колко хубаво, ако няма изградена здрава основа, смята той.

Репортаж на Димитър Узунов и Петър Петров
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
ПЛАЖЕН ВОЛЕЙБОЛ: Националното първенство се завръща с турнир в Албена
ПЛАЖЕН ВОЛЕЙБОЛ: Националното първенство се завръща с турнир в Албена
За пета година турнир по канадска борба в Добрич, Захари Стоянов очаква титли от най-малките „хищници“ (ВИДЕО)
За пета година турнир по канадска борба в Добрич, Захари Стоянов очаква титли от най-малките „хищници“ (ВИДЕО)
Бойко Каменов: Личната ми цел е „Черноморец“ (Балчик) да спечели първото място (АУДИО)
Бойко Каменов: Личната ми цел е „Черноморец“ (Балчик) да спечели първото място (АУДИО)
ВОЛЕЙБОЛ: Методи Ананиев ще подсили Добруджа 07
ВОЛЕЙБОЛ: Методи Ананиев ще подсили Добруджа 07Яндекс.Метрика