ФУТБОЛ: Светослав Петров: С Дончево не е дерби, а обикновен мач за 3 точки (ВИДЕО)

10.10.2019 г. 14:30:10 ч.
/
ФУТБОЛ: Светослав Петров: С Дончево не е дерби, а обикновен мач за 3 точки (ВИДЕО)
В мач от Североизточна трета лига „Добруджа“ ще приеме „Устрем“ (Дончево) в събота, от 16.00 часа, на стадион „Дружба“. Входът за зрителите е свободен.

„Добруджа“ е лидер в класирането с 21 точки след 7 победи от 7 мача. „Устрем“ също започна устремно новата кампания и е на 4-о място с 15 точки. Отборът от Дончево, в чийто състав личат имената на Кристиян Димитров, Даниел Граматиков, Станимир Андонов и Николай Илиев, записа 5 победи и 2 загуби от началото на първенството.

„Не мисля, че за нас този мач е дерби, въпреки близостта между Добрич и Дончево. Приемаме го като пореден мач от първенството. Не обичам определението „дерби“ – всеки мач дава 3 точки за победа“, сподели Светослав Петров – главен мениджър на Футболен клуб „Добруджа“ и старши треньор на мъжкия отбор.

„Резултатите на „Устрем“ показват, че тази година са направили доста по-стойностен отбор от миналата. Ние сме с много по-млад състав от всички отбори, които срещнахме до сега. В събота опитът също ще бъде на страната на съперника. В нашия състав повечето футболисти имат по 10 мача в мъжкия футбол“, отбеляза Светослав Петров.

Той ще може да разчита на всички свои футболисти срещу „Устрем“. Голмайсторът на отбора Галин Стоянов, който пропусна гостуването на „Хитрино“, поради здравословни проблеми, през тази седмица тренира пълноценно.

„Футболът се играе заради хората. Призовавам хората от Добрич и Дончево в събота да дойдат на стадиона и се надявам да се получи един празник за тях“, заяви Светослав Петров.

Стана ясно още, че областният финал за Купата на аматьорската футболна лига между „Добруджа“ и „Септември“ е насрочен за 26 октомври. Тъй като и двата отбора са изявили желание да са домакини, ще бъде изтеглен жребий къде ще е мачът – в Добрич или в Тервел.
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
ПЛУВАНЕ: СКПС "Добруджа" с купа за най-добър български отбор  по системата на FINA за най-силни резултати
ПЛУВАНЕ: СКПС "Добруджа" с купа за най-добър български отбор по системата на FINA за най-силни резултати
ВОЛЕЙБОЛ: Девета,  последна  контрола играе утре Добруджа 07
ВОЛЕЙБОЛ: Девета, последна контрола играе утре Добруджа 07
КАРАТЕ: Второ състезание и нов медал за СК „Сейкен”
КАРАТЕ: Второ състезание и нов медал за СК „Сейкен”
ХАНДБАЛ: "Добруджа" отпадна от евротурнирите след две загуби в Чехия
ХАНДБАЛ: "Добруджа" отпадна от евротурнирите след две загуби в ЧехияЯндекс.Метрика