Начало >Добруджа >Култура

Галерията в Добрич предлага виртуална разходка в една от залите

18.03.2020 г. 10:41:54 ч.
/
Галерията в Добрич предлага виртуална разходка в една от залите
Макар и в момента да са преустановени посещенията в Художествената галерия в Добрич, желаещите да се докоснат до изкуството, могат да го направят онлайн. На своята интернет страница добричката галерия предлага виртуална разходка в една от залите си. В ефира на радио „Добруджа” директорът на галерията Недко Недков обясни, че виртуалният тур не е нещо ново. Той е разработен през миналата година, като е осъществен в рамките на проект, подкрепен от Министерството на културата. До момента разпространението й се случваше чрез  QR код, който сме отпечатали на нашите дипляни и на входните ни билети. Разчитахме, че хората, които са посетили галерията, могат след това, чрез QR кода, да покажат в дома си виртуалната разходка на свои приятели или на семейството си.
Сега реагирайки на извънредната ситуация, обявихме тази виртуална разходка и на интернет страницата на галерия и се радваме на добър интерес, обясни Недков. Той уточни, че виртуалният тур показва само една от залите на галерията, в която е подредена колекцията “Златото на Добруджа”, в която са представени едни от най-популярните творби с добруджанска тематика, на автори като Владимир Димитров – Майстора Иван Мърквичка, Никола Тахтунов, Кеазим Исинов и др.
Получаваме добри отзиви от колеги и външни лица, казва Недков. Той сподели, че и педагозите в „Работилницата за въображение” към галерията, също качват на страницата си в интернет ежедневни задачи, като по този начин продължава контакта с децата, които в момента са по домовете си.
Въпреки че е преустановен достъпът за посетители, служителите на Галерията на са спрели работа. Нашата дейност не се изчерпва само с посещенията и с изложбите. Ние сме музей и нашата музейна работа продължава. Основната ни задача е съхранението, опазването и обработката на културните ценности, каза Недко Недков.

Коментирайте
Подобни новини
Млад добричлия, завършил „Кино“ в Лондон, е автор на филма за зоопарка (ВИДЕО)
Млад добричлия, завършил „Кино“ в Лондон, е автор на филма за зоопарка (ВИДЕО)
Две куклени представления през уикенда в Добрич
Две куклени представления през уикенда в Добрич
Мюзикълът „Вражалец“ на търновския театър ще гостува в Добрич
Мюзикълът „Вражалец“ на търновския театър ще гостува в Добрич
Моцарт ще звучи в концерт на Български камерен оркестър - Добрич
Моцарт ще звучи в концерт на Български камерен оркестър - ДобричЯндекс.Метрика