Начало >Добруджа >Общество

Грандиозен концерт за 65-ата годишнина на ПФА „Добруджа” (ВИДЕО)

11.09.2019 г. 11:59:59 ч.
/
Грандиозен концерт за 65-ата годишнина на ПФА „Добруджа” (ВИДЕО)
65 години от създаване на ПФА „Добруджа” ще бъдат отбелязани с концерт на 13 септември от 18.30 часа в ДТ „Йордан Йовков”.
Всички сили  - мои и на ансамбъла, са хвърлени върху подготовката на тази годишнина. Това заяви в студиото на МГ „Добруджа” главният художествен ръководител Стоян Господинов.
Има една линия, която се съставът следва от създаването си, водейки се от автентичния фолклор, но с годините се опитваме да го пресъздаваме, за да можем да бъдем интересни за по-младата публика. Това си е запазена марка за ансамбъл "Добруджа", заяви Господинов, който ръководи ансамбъла от 20 години, а има 43 години стаж в него.
Концертът ще започне с музикална разходка из Добруджа, дело на покойния Здравко Даскалов. Следва музикална палитра от добруджански песни и мелодии, композирани от Живко Желев, след което ще бъдат представени и другите етнографски области, като ще бъде отбелязана 60-ата годишнина на проф. Костадин Бураджиев, който също е бил начело на ансамбъла. Самият Бураджиев ще участва в концерта заедно с Академичния хор на АМТИИ-Пловдив. Този хор е световен шампион по хорово изкуство, отбеляза Господинов.  С концерта ще бъде направен Бенефис на Христо Христов, който от 28 години е хореограф на ансамбъла. Финалът ще бъде с Тракийска сюита, също дело на Здравко Даскалов.
На концерта са поканени всички бивши ръководители на ансамбъла и всички бивши изпълнители.  39 души ще излязат на сцената по време на концерта. Господинов на шега каза, че единствените хора от ансамбъла, които няма да се изявят на сцената са той, хореографът Христо Христов и домакинката. 
Относно номинацията му за званието „Почетен гражданин на Добрич”, което предстои да бъде гласувано следващата седмица от Общинския съвет, Господинов обясни, че досега 4-5 пъти инициативни комитети са го предлагали за званието и той е отказвал всеки път с мотивацията, че има още какво да даде на град Добрич и на обществото. Тъй като годините се превъртяха, вече съм на 63, а и Инициативния комитет бяха настоятелни, реших да приема тази номинация с единствената мисъл, че колкото и тази заслуга да е моя, толкова е и на артистите от ПФА „Добруджа”, защото без тяхното сценично претворяване, нито един ръководител не може да бъде на висота. Дължа тази номинация и на родителите и децата от танцовата студия, каза Стоян Господинов. Той заяви, че приема това като екипна, а не като на индивидуална награда и благодари на всички досегашни общински ръководства и общинските съвети, които са подкрепяли дейността на ансамбъла.
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Временна организация на движение на участък от бул. "25-и септември"
Временна организация на движение на участък от бул. "25-и септември"
Втори пациентен монитор дариха на болницата от кампанията „Капачки за благотворителност” (ВИДЕО)
Втори пациентен монитор дариха на болницата от кампанията „Капачки за благотворителност” (ВИДЕО)
Времето на 22 януари
Времето на 22 януари
На Бабинден - смях и настроение в пенсионерски клуб „Отец Паисий” в Добрич (ВИДЕО)
На Бабинден - смях и настроение в пенсионерски клуб „Отец Паисий” в Добрич (ВИДЕО)Яндекс.Метрика