ХАНДБАЛ: „Добруджа“ се отправя към Чехия за 15-ото си участие в евротурнирите

10.10.2019 г. 13:31:25 ч.
/
ХАНДБАЛ: „Добруджа“ се отправя към Чехия за 15-ото си участие в евротурнирите
Тази вечер мъжкият състав на хандбален клуб „Добруджа“ ще отпътува с автобус към чешкия град Нове Весели, където в събота и неделя ще срещне местния „Сокол“. Мачовете са от първия кръг на „Чалъндж къп“.

Целта ни е да се представим възможно най-добре в тези срещи, сподели за радио „Добруджа“ Георги Андреев – президент и старши треньор на „Добруджа“. Вратарят Емил Иванов и Стефан Ефтимов, който със 7 гола бе най-резултатен при победата над НСА с 29:19 в края на миналата седмица, имат здравословни проблеми и не е ясно дали ще могат да влязат в игра, но ще пътуват със своите съотборници.

„Сокол“ за първи път ще участва в евротурнирите. В състава му има представители на 7 държави - Чехия, Словакия, Сърбия, Молдова, Украйна, Естония и Камерун.

Мъжият състав на „Добруджа“ пък за 15-а поредна година ще представя Добрич и България на международната сцена. Най-доброто класиране на жълто-зелените в евротурнирите бе през сезон 2008/2009 – достигане до 1/8-финал в „Чалъндж къп“ и победи в пълната до максимум зала „Русалка“ срещу литовския „Драгунас“ (Клайпеда) и сръбския „Пролетер – Нафтагаз“ (Зренянин). „Добруджа“ ще бъде единственият представител на България в евротурнирите по хандбал през този сезон. Отборът от Добрич не само ще подобри своя клубен рекорд тази седмица, но ще излезе еднолично в класацията по брой поредни участия в турнирите на Стария континент в годините след промените в страната във всички колективни спортове и при двата пола.

Коментирайте
Подобни новини
ПЛУВАНЕ: СКПС "Добруджа" с купа за най-добър български отбор  по системата на FINA за най-силни резултати
ПЛУВАНЕ: СКПС "Добруджа" с купа за най-добър български отбор по системата на FINA за най-силни резултати
ВОЛЕЙБОЛ: Девета,  последна  контрола играе утре Добруджа 07
ВОЛЕЙБОЛ: Девета, последна контрола играе утре Добруджа 07
КАРАТЕ: Второ състезание и нов медал за СК „Сейкен”
КАРАТЕ: Второ състезание и нов медал за СК „Сейкен”
ХАНДБАЛ: "Добруджа" отпадна от евротурнирите след две загуби в Чехия
ХАНДБАЛ: "Добруджа" отпадна от евротурнирите след две загуби в ЧехияЯндекс.Метрика