Инициатива възражда "Асамблея Знаме на мира"

21.09.2019 г. 15:28:06 ч.
/
Инициатива възражда "Асамблея Знаме на мира"
Четири дървета бяха засадени в комплекса "Камбаните" като знак за възраждане на инициативата „Асамблея Знаме на мира“, предаде репортер на БГНЕС. Събитието е по повод Световния ден на мира - 21 септември.

Първата копка направиха заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов и Екатерина Йорданова от Съюза на транспортните синдикати в България.

Днешната дата - 21 септември е избрана от ООН да се подчертае важността на разбирателството и добрите отношения между народите и на мира. Все неща, които осъзнаваме колко са важни когато започнат по един или друг начин да липсват, международните отношения се обострят и разбирателството се разклати. Това не са клишета, а фундаментални неща за България и Европа, коментира пред БГНЕС заместник-министър Николай Павлов.

Една от приоритетните цели на министерството е борбата срещу агресията сред младите чрез силата на спорта и изслушване на тяхното мнение, отбеляза Павлов. „Това са все неща, които намериха неща и по време на председателството на Съвета на ЕС. Тогава страната ни имаше смелостта да извади като теми за разговори сигурността и мира и бъдещето на младежите. Постигнахме и реални резултати“, припомни той.

„Инициативата ще бъде гарантирана и ще продължи само когато институциите са до нас. Ние вярваме в устойчивите партньорства. Министерството на спорта имаме партньорства и в миналото, с които показваме пряката връзка за това как спортът може да бъде използван като превенция на агресията“, разказа Екатерина Йорданова. Според нея кампании като днешната на „Камбаните“ са важни да си напомним, че теми като тези за мира,климата, младежката агресия, може да бъдат пречупени и развити през призмата на всяка една институция в държавата, за да направим света едно по-добро и мирно място за живеене.
Всяка година на днешната дата светът отбелязва Деня на мира, обявен от Общото събрание на ООН за ден, посветен на укрепването на идеалите за мир. Тазгодишната тема “Действие за климата – за мир”. Тя е избрана заради неотложността на мерките, които държавите трябва да предприемат срещу климатичните промени и заради важността на обсъждането на този проблем по време на планираната за 23 септември конференция на върха „Действие за климата“. /БГНЕС
Източник:БГНЕС

Коментирайте
Подобни новини
Лекарите ще издават електронни рецепти и офлайн
Лекарите ще издават електронни рецепти и офлайн
Приключва редовната мисия на Международния валутен фонд у нас
Приключва редовната мисия на Международния валутен фонд у нас
Христо Иванов: Днес се надявам всички да сме реалисти
Христо Иванов: Днес се надявам всички да сме реалисти
БСП призова за връщане на мандата и предсрочни избори
БСП призова за връщане на мандата и предсрочни избори



Яндекс.Метрика