Начало >Добруджа >Регионални

Инж. Йордан Стоянов: В Каварна приехме бюджет на финансовата дисциплина

13.02.2020 г. 15:42:39 ч.
/
Инж. Йордан Стоянов: В Каварна приехме бюджет на финансовата дисциплина
Това е бюджет на финансовата дисциплина, балансиран е и мисля, че общинската администрация ще успее да го изпълни във вида, в който е приет. Това каза за медийна група „Добруджа“ председателят на ОбС – Каварна инж. Йордан Стоянов, по повод приетия вчера на редовно заседание бюджет на Каварна за 2020 г. Според инж. Стоянов, трябва да се следва поредността на задачите и да се изпълни в максимален размер приходната част.
Председателят  на ОбС определи като достатъчни средствата за изпълнение на програмата за капиталови разходи. Само от държавната субсидия за тази цел има около 1 млн. лв. Предвидени са пари за гробищния парк, има и за туристически обекти и изграждане на нова инфраструктура… На този етап и в това състояние, в което е общината, финансовото обезпечаване на капиталовата програма е достатъчно добро, коментира инж. Стоянов.
Той добави, че през годините са се натрупали неразплатени ангажименти на Община Каварна. „Не съм привърженик на тезата, че трябва винаги да се оправдаваме със стари задължения или с предишното ръководство. Старият екип е приемник на предходния, той пък е приемник на екипа преди това… Така се получава едно голямо натрупване. В крайна сметка ситуацията е такава, каквато е и ние трябва да я приемем, смята председателят на ОбС. Според него, няма нужда постоянно да се търси виновен, а трябва да се приеме истината и да се търси начин за справяне със ситуацията, защото с оправдания нищо няма да се промени със сигурност. Сега е момента да се изчистят неизпълнените ангажименти на Общината през годините. Затова трябват финансова дисциплина и строг контрол, за да се излезе от ситуацията, добави той.
Трудна е ситуацията и с болницата в Каварна, каза председателят на ОбС. Търси се решение на проблемите. Сред мерките за заздравяване на болничното заведение са промени в структурата и ръководството. Ще се търси и допълнително финансиране за стабилизиране на болничното заведение.

Коментирайте
Подобни новини
Работата по обектите от проектите за енергийна ефективност в Генерал Тошево върви по план
Работата по обектите от проектите за енергийна ефективност в Генерал Тошево върви по план
Местят фестивала Balchik classic days пред Мелницата в Балчик (ВИДЕО)
Местят фестивала Balchik classic days пред Мелницата в Балчик (ВИДЕО)
За първи път фермерски пазар и в Балчик
За първи път фермерски пазар и в Балчик
Седмица на чешката култура се организира за четвърта поредна година в Двореца (ВИДЕО)
Седмица на чешката култура се организира за четвърта поредна година в Двореца (ВИДЕО)Яндекс.Метрика