Начало >Добруджа >Регионални

Инж. Тошко Петков: Във всекидневната си работа се ръководим от една цел- управление в служба на хората

26.06.2019 г. 17:29:45 ч.
/
Инж. Тошко Петков: Във всекидневната си работа се ръководим от една цел- управление в служба на хората
Тържествено събрание и празничен концерт по случай празника на община Добричка  се проведе днес. „През изминалата 2018 година и първата половина на 2019 г. положихме и продължаваме да полагаме постоянни усилия за изпълнение на целите и приоритетите в Програмата за управление на Общината през мандат 2015-2019 година. Всички наши решения и действия бяха насочени към постигане на балансиран икономически растеж, жизнена и динамично развиваща се община, както и към осигуряване на условия за подобряване качеството на живота в населените места, постигане на устойчиво развитие и повишаване нивото на заетостта”, каза в обръщението си към гостите кметът на общината инж. Тошко Петков. Той направи отчет за всичко постигнато през изминалата 2018 година. „В центъра на нашето внимание винаги е стоял въпросът за развитието на местната икономика и за превръщането на Община Добричка в партньор за устойчива заетост, по-високи доходи за гражданите и подобряване на жизнената среда в селата”, изтъкна той.  В словото си  постави акцент върху проектните предложения, с които общината е кандидатствала пред МИГ Добричка, както и върху другите проекти,  които се реализират в общината.  В рамките на отчета бе обърнато внимание и на образованието, културните и социалните дейности.
 „Особен акцент в работата ни бе инвестирането на средства в основен ремонт и текущо поддържане на общинската пътна мрежа, за  възстановяването на уличните настилки в селата и поддържането на обществените сгради – кметства, читалища, училища, младежки и пенсионерски клубове”, изтъкна още кметът. В 58 населени места е извършен основен и текущ ремонт на улици, ремонтирани са над 50 000 кв. м асфалтова настилка и са изпълнени близо 8 500 кв. м шосировки. Общата стойност на тези ремонти е 1 275 000 лева. 18 500 лева са вложени за осигуряване на безопасност на движението в селата Хитово, Карапелит и Орлова могила. Близо 10 000 лева са изразходвани за ремонт на кметствата в Дебрене, Малка Смолница, Победа и Фелдфебел Дянково.
По време на тържеството бяха връчени н  награди за „Най-добро кметство за 2018 г.”, „Най-добро населено място с кметски наместник за 2018 г.”,  „Най-добро училище за 2018 г.”,  „Най-добра детска градина за 2018 г." , „Най-добро читалище за 2018 г.”. 
 
 
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Финансова подкрепа за земеделските стопани в общините Балчик и Генерал Тошево
Финансова подкрепа за земеделските стопани в общините Балчик и Генерал Тошево
Между 12 и 14 коня ще се включат в надпреварата на Тодоровден в с.Малка Смолница
Между 12 и 14 коня ще се включат в надпреварата на Тодоровден в с.Малка Смолница
Представиха резултатите от проект за обновяване на обществени сгради  в  Шабла
Представиха резултатите от проект за обновяване на обществени сгради в Шабла
Баба Минка от Соколово чества 100-годишен юбилей
Баба Минка от Соколово чества 100-годишен юбилей



Яндекс.Метрика