Начало >Добруджа >Общество

Инструктираха отговорниците на пунктове за раздаване на хранителни продукти по Оперативната програма за храни (ВИДЕО)

05.12.2019 г. 17:07:19 ч.
/
Инструктираха отговорниците на пунктове за раздаване на хранителни продукти по Оперативната програма за храни (ВИДЕО)
Днес  в Областния съвет на БЧК-Добрич се проведе инструктаж на всички отговорници на временни пунктове за раздаване на хранителни продукти по Оперативната програма за храни, която ще стартира на 6 януари 2020 година.
Целта е те да получат онази информация, която им е необходима, в качеството има на длъжностни лица.  Те трябва да са запознати с цялата отчетност и документация, за да боравят правилно с нея. Предвид  различните тежести, които вменява хранителната програма, такава среща е наложителна, коментира д-р Артюн Еринозов – директор на Областния съвет на БЧК. Те носят  отговорност за правилното съхранение на хранителните продукти и за тяхното правилно разпределение и раздаване на точно определените лица. Техен ангажимент и отговорност е и  информацията по  отношение и на съпътстващите мерки по програмата, добави д-р Еринозов.
Индивидуалните  пакети с хранителни продукти, които се предоставят по програмата за храни и основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица, тази година,   ще включват 16 продукта на обща стойност 50.82 лв.  Продуктите, които ще получат бенефициентите по програмата  са брашно, ориз, спагети, лютеница, консерви с белени домати, зелен грах, гювеч, конфитюр, говеждо сос, кюфтета, пилешко фрикасе, херинга, 3 кг. боб, 4 кг. леща и 4 бутилки олио. Общото им тегло е 24. 570 кг. Крайният срок за получаване на продуктите е 28 февруари, а в отделните общини началните дати са различни. Общият брой на  правоимащите за Добричка област са 5634.

Репортаж на Даниела Русева и Стефан Калев
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Понеделник  облачно с възможни валежи
Понеделник облачно с възможни валежи
Вестник ГЛАС: За отеснялата потребителска кошничка и ценовите скокове в началото на 2020-а
Вестник ГЛАС: За отеснялата потребителска кошничка и ценовите скокове в началото на 2020-а
Културните институти  посрещат 142-годишнина от освобождението на Добрич
Културните институти посрещат 142-годишнина от освобождението на Добрич
Прогноза за времето в неделя
Прогноза за времето в неделяЯндекс.Метрика