Начало >Добруджа >Общество

Йордан Апостолов: На тези избори трябва да покажем колко хора застават зад патриотичната идея (ВИДЕО)

13.10.2021 г. 13:11:35 ч.
/
Йордан Апостолов: На тези избори трябва да покажем колко хора застават зад патриотичната идея (ВИДЕО)
Целта ни на тези избори е да дадем ясен знак за следващите колко хора застават зад патриотичната идея. Това заяви в интервю за медийна група „Добруджа“ Йордан Апостолов - водач на листата на коалиция „Патриотичен фронт - НФСБ, БДС „Радикали“ и БНДС „Целокупна България“ за 8-ми МИР – Добрич. Той отбеляза, че между 400 000 и 500 000 български граждани – симпатизанти на патриотичните формации, не са представени в парламента.

„На тези избори отново ще получим раздробяване на тези гласове. За огромно съжаление на всички са ни ясни резултатите при наличните на 6 патриотични формации, които като тежест са оценени на над 9%. Не трябва да заблуждаваме хората – не виждам нито една от малките формации да успее да направи пробив. Затова ние даваме ясен знак за по-нататъшно обединение, за да може да се водят национално отговорни политики“, заяви Йордан Апостолов. Той подчерта, че е много важно на 14 ноември симпатизантите на патриотичната идея да гласуват, за да покажат на обществото колко хора застават зад нея и след това да се работи за надграждането на тази кота.

Йордан Апостлов е уверен, че следващото Народно събрание отново няма да има пълен мандат и именно на следващите предсрочни избори патриотичната идея трябва да се пребори отново да бъде парламентарно представена.

Йордан Апостолов отбеляза, че НФСБ, за разлика от много други политически субекти, не се бори за 1% на изборите, за да получава субсидия. Това се доказва от факта, че на тези избори партията се явява като обединение, а в този случай за субсидия са необходими 4% от гласовете.

Основен приоритет на Йордан Апостолов като народен представител ще бъде борбата с корупцията. Ако спрем само с 10% корупционните схеми в бюджета, обществени поръчки и на местно ниво, страната ни ще бъде катапултирана нагоре, заяви той. Друг ангажимент на Йордан Апостолов е справяне с кризата с горивата и енергоносителите. Той припомни, че в 43-ото и 44-ото Народно събрание Националният фронт за спасение на България е успял да се пребори с исканията за увеличение на цената на ток и газ.

Репортаж на Димитър Узунов и Преслав Димитров

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Времето в петък
Времето в петък
Издателство Клет България  провежда  информационно събитие  в Добрич
Издателство Клет България провежда информационно събитие в Добрич
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта  за ЕП и НС
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта за ЕП и НС



Яндекс.Метрика