Йордан Йорданов – за целите, селекцията, екипите и школата на „Добруджа“ (ВИДЕО)

26.11.2021 г. 12:54:24 ч.
/
Йордан Йорданов – за целите, селекцията, екипите и школата на „Добруджа“ (ВИДЕО)
Финансовото състояние на клуба към момента е нормално, съобщи в студиото на медийна група „Добруджа“ Йордан Йорданов – член на Управителния съвет на ФК „Добруджа“. Всички дължими възнаграждения и премии на футболистите са изплатени. Подсигурени са нужните средства за следващата заплата и за премии, дори и отборът да спечели всичките си мачове до края на годината, обясни Йордан Йорданов.

На 21 декември ще се проведе трето за годината Общо събрание на клуба.

„Надявам се тогава да има нови желаещи да влязат в Управителния съвет, които да помагат организационно и финансово. Ако бизнесът в Добрич започне да вижда, че в клуба се работи прозрачно и с правила, ще помогне на каузата“, заяви Йордан Йорданов.

Той съобщи, че по зимната селекция се работи активно и тя е на поне 50% готова. Освен Ивайло Лазаров, още двама бивши добруджанци ще се завърнат в родния си клуб.

„Едно от условията ни пред старши треньора Атанас Атанасов е да налага и да развива местните момчета. Виждате, че във всеки мач има 4 или 5 титуляри от Добрич. Тенденцията е налагане на местни момчета от Добрич и областта и привличане на класни чужденци, с опит и качества, които да оставят следа в клуба. Целта ни този сезон е оставането в Б група. С подкрепата на Община Добрич, която е основен спонсор на клуба и на бизнеса в града, аз съм убеден, че при финансова стабилност треньорският щаб ще си свърши работата и ще имаме един безпроблемен пролетен полусезон. За А група ще мислим, когато бизнесът в Добрич покаже, че желае това да се случи и когато нашите момчета в отбора имат нужното ниво. Целите ще ги гоним с местни момчета. Ако те израснат за ниво А група, ще атакуваме А група. Ако изпаднем във В група, значи това е нивото на футбола в Добрич. Всичко зависи от самите футболисти“, обясни Йордан Йорданов.

Тази вечер ще се проведе заседание на Управителния съвет, на което новият отговорник на школата Иван Дюлгерски ще представи програмата си и визията си за развитието й.

„Искаме школата да се напълни с деца. Тези, които искат сериозно да се занимават с футбол, трябва да изберат „Добруджа“. Не само защото при нас са едни от най-добрите треньори в областта, а и защото предоставяме възможност за участие в зоналните първенства на БФС и на 15, и на 17 години“, заяви Йордан Йорданов.

Той съобщи още, че школата на „Добруджа“ ще си сътрудничи с една от водещите школи в страната, като е догорено съвместно участие на силни турнири в чужбина.

Вторият екип на мъжкия отбор на „Добруджа“ вече ще бъде основно в лилав цвят. Причината е изискването резервната екипировка да не включва цветовете на основната. При ограничението да се използват жълто и зелено, по идея на феновете бе избран третият характерен цвят за Добруджа – лилавият. Моделът на резервния екип на „Добруджа“ включва и бяла лента отпред, в стила на „Райо Валекано“. Той вече е поръчан на българския производител на спортна екипировка „Красико Спорт“. На тениската ще бъде изписано името на една от най-големите дестилерии в България – „Павлови Фууд Индъстрийс“, която е собственост на президента на клуба Христо Павлов. „Добруджа“ ще дебютира в лилаво при последното си гостуване за годината – на дубъла на „Ботев“ (Пловдив), тъй като съперникът играе в жълто-черно.

Репортаж на Димитър Узунов и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
БАСКЕТБОЛ: „Ънстопабъл” се класира на държавните финали за юноши до 17 години
БАСКЕТБОЛ: „Ънстопабъл” се класира на държавните финали за юноши до 17 години
С най-модерен робот се сдоби новата зала за тенис на маса в Добрич (ВИДЕО)
С най-модерен робот се сдоби новата зала за тенис на маса в Добрич (ВИДЕО)
ВК Добруджа 07 е домакин на срещи от Квалификационен турнир при момичетата под 16 години
ВК Добруджа 07 е домакин на срещи от Квалификационен турнир при момичетата под 16 години
Ясни са представителите на област Добрич в зоналния етап на Ученическите игри по баскетбол
Ясни са представителите на област Добрич в зоналния етап на Ученическите игри по баскетбол



Яндекс.Метрика