Исторически първи медал за СКЛА "Добрич" в бяганията

09.02.2020 г. 19:47:24 ч.
/
Исторически първи медал за СКЛА "Добрич" в бяганията
Създаденият в края на 2015 г. от Галин Костадинов Спортен клуб по лека атлетика "Добрич" веднага се превърна в доминант в България в сектора за хвърляния, където ежегодно печели десетки медали във всички възрасти. За първи път обаче днес клубът има медалист от държавно първенство и в другите лекоатлетически дисциплини. Спечели го Момчил Иванов (в средата на снимката), който се окичи с бронз на националния шампионат на България за момчета под 16 г. Държавното първенство в зала се проведе в "Асикс Арена" в София. Медалът на Момчил Иванов е общо шестият за СКЛА "Добрич" от началото на годината, след като клубът преди това взе 3 златни, 1 сребърно и 1 бронзово отличие при мъжете и юношите. И докато предишните призьори бяха в коронната дисциплина на клуба - тласкането на гюле, сега отборът има свой представител на почетната стълбица и на дългите бягания. Момчил Иванов се класира трети на 1500 м. с време 4,46.40 мин., като само секунда го раздели от второто място.

В същата дисциплина Стефан Златанов се класира седми, а Ивелин Николов - 12-и от общо 19 участници. Тримата състезатели на СКЛА "Добрич" се представиха много добре и на 800 метра. Момчил Иванов се нареди седми, Ивелин Николов - девети, а Стефан Златанов - 13-и сред 27 бегачи от цялата страна. На първенството участват атлети, родени през 2005 и 2006 г., като трябва да се отбележи, че Ивелин Николов е с най-добре време сред всички от по-малкия набор.

СКЛА "Добрич" бе представен при момичета под 16 години от Селин Садък и Мариела Маркова, които при дебюта си се класираха съответно на осмо и девето място в България в дисциплината тласкане на гюле, в която участваха 16 състезателки.

"Доволен съм от резултатите на всички мои състезатели и ги поздравявам за представянето. Много съм щастлив от медала, защото той е по-специален за клуба", сподели за радио "Добруджа" Галин Костадинов - президент и треньор на СКЛА "Добрич".

Коментирайте
Подобни новини
ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа 07 продължава без загуба през втория полусезон (ВИДЕО)
ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа 07 продължава без загуба през втория полусезон (ВИДЕО)
ФУТБОЛ: "Добруджа" се издъни срещу юноши в последната си контрола
ФУТБОЛ: "Добруджа" се издъни срещу юноши в последната си контрола
ФУТБОЛ: „Добруджа“ играе в Добрич последната си контрола
ФУТБОЛ: „Добруджа“ играе в Добрич последната си контрола
Добрич ще продължи да има трима съдии в професионалния футбол
Добрич ще продължи да има трима съдии в професионалния футболЯндекс.Метрика