Юндер Бейтула е Спортист на Добрич, двама победители при отборите (ВИДЕО)

09.12.2019 г. 16:14:12 ч.
/
Юндер Бейтула е Спортист на Добрич, двама победители при отборите (ВИДЕО)
Състезателят на клуб по вдигане на тежести „Добруджа“ Юндер Бейтула е Спортист на Добрич за 2019 г. През септември той спечели медал за България на световното първенство по вдигане на тежести в Патая, Тайланд. Добричлията грабна бронза в изтласкването в категория до 81 кг. Той записа 157 кг. в изхвърлянето и 201 кг. в изтласкването, което му осигури престижното пето място в света, подобрявайки и националните рекорди във второто движение и в двубоя. През тази година Юндер Бейтула спечели първите места на републиканското отборно първенство и на личния шампионат на страната.

Общо попълнените анкетни карти бяха 33, като право на глас имаха кметският екип, общинските съветници от спортната комисия, спортните журналисти и ръководствата на клубовете в Добрич. Те бяха отворени и обобщени днес от Калоян Костов – старши експерт в Община Добрич. Четири от анкетните карти бяха невалидни, тъй като в тях едно и също име на спортист бе вписано на два пъти в десятката.

Юндер Бейтула събра 231 точки, следват каратистът на „Самурай“ Пеньо Пенев със 169 и гюлетласкачът от СКЛА „Добрич“ Георги Иванов със 133. В ТОП 10 са още борецът Кристиян Димитров, шахматистът Момчил Петков, хандбалистът Илиян Илиев, боксьорката Златислава Чуканова, лекоатлетката Радосвета Симеонова, Никола Михов – хвърляне на чук, и волейболистът Николай Тодоров.

Далеч по-оспорвана бе класацията при отборите, където интригата за първото място бе до последната анкетна карта. В крайна сметка се стигна до равенство на върха. Мъжките състави на хандбален клуб „Добруджа“ и на волейболния „Добруджа 07“ събраха по 53 точки. С шанс да спечели класацията бе и Карате клуб „Самурай“, който остана трети с 40 точки.

Гюлетласкачът на СКЛА „Добрич“ Тодор Петров убедително спечели при младите спортни таланти. Възпитаникът на треньора Галин Костадинов постави рекорд на България в дисциплината при момчета под 16 г. - 18,09 м. Тодор Петров е трикратен републикански шампион за годината. В тройката на младите таланти влизат още боксьорката Дилек Демирова и каратистът Тулчан Мехмед.

Бронзовият медалист от Световното и Европейското по канадска борба Мирослав Николов печели първото място при спортистите с увреждания. Неговият съотборник от клуб „Хищник“ Захари Стоянов е втори, а трети е Олег Темелков – състезател по спортна стрелба и тенис на маса на клуб „Фаворит 2013“ .

Резултатите предстои да бъдат потвърдени от Спортната комисия на утрешното й заседание. Тогава тя ще разгледа и двете допълнителни предложения за награди, внесени от журналиста в медийна група „Добруджа“ Димитър Узунов. Той предлага за най-голям международен успех на спортист от Добрич да бъде отличен Димитър Цонков, който се класира трети на финалите на Световната купа по уличен фитнес, а за номер 1 при ветераните Антония Михова, която спечели 6 медала на държавното първенство и 2 на световното по плуване.
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
ФУТБОЛ: „Добруджа“ загуби първата си контрола, Дейвид Филипов се завърна с гол (ВИДЕО)
ФУТБОЛ: „Добруджа“ загуби първата си контрола, Дейвид Филипов се завърна с гол (ВИДЕО)
ВОЛЕЙБОЛ: Категорична победа на Добруджа 07 на старта на втория полусезон (ВИДЕО)
ВОЛЕЙБОЛ: Категорична победа на Добруджа 07 на старта на втория полусезон (ВИДЕО)
ФУТБОЛ: „Добруджа“ приема „Созопол“ в събота
ФУТБОЛ: „Добруджа“ приема „Созопол“ в събота
ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа 07 посреща утре Пирин от Разлог
ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа 07 посреща утре Пирин от РазлогЯндекс.Метрика