Начало >Добруджа >Общество

ИЗБОРИ 2017: Настимир Ананиев, водач на листата на Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен”: Хората трябва да правят разлика между реално изпълнимите обещания и популистките такива

08.03.2017 г. 15:32:05 ч.
/
ИЗБОРИ 2017: Настимир Ананиев, водач на листата на Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен”: Хората  трябва да правят разлика между реално изпълнимите обещания и популистките такива
Като народен представител от Добрички избирателен район, мой основен приоритет трябва да бъде Добрич, но много от проблемите на областта са свързани с национални приоритети. Това заяви в студиото на радио „Добруджа” Настимир Ананиев, водач на листата на КП „Реформаторски блок – Глас народен” за 8 МИР-Добрич. Той очерта няколко приоритета, залегнали в програмата на Коалицията при влизане в Народното събрание. Повишаването на доходите е ключово и ние имаме конкретни предложения как това да се случи. По темата Сигурност РБ  предлага полицията, подобно на линейките, да имат определено време, в което да стигнат до подаден сигнал, а именно  до 20 минути от подаването на сигнала.
Ананиев отбеляза водата като огромен проблем за Добруджа. Знам, че благодарение на усилията на кмета на Община Добрич – Йордан Йорданов,  водният цикъл на Добрич предстои да се реализира, но водата е голям проблем и за цялата област. Трябва да се работи в тази насока с конкретно законодателство, коментира кандидат-депутатът. По думите му хората искат свобода за малкия и среден бизнес и в тази връзка имат конкретни предложения като например НОИ отново да поеме първите 3 дни от болничните, които в момента са за сметка на работодателя. По този начин се натоварва работодателят, вместо той да отдели ресурс за инвестиции и за отваряне на нови работни места. ’’Освен това предлагаме намаление на ДДС от 20 на 18% за 4 години. По този начин и в гражданите и във фирмите ще остават повече пари’’, каза още Ананиев.
 По думите му ключов момент е борбата с корупцията. Припомни, че внесеният от тях законопроект в предишния парламент, беше  отхвърлен на първо четене от над 110 депутати.
 Водачът на листата допълни,  че  РБ предложи  10% увеличение на учителските заплати, което бе анонсирано в зала ”Арена Армеец” от тогавашния министър Меглена Кунева. Това се случи, но нашите партньори от ГЕРБ негодуваха и се чудеха откъде ще се намерят пари.  Сега самите те обещават двойно увеличение на заплатите в сектора. Значи, за 10% нямаше пари, а за 100% - ще се намерят. Тук вече влизаме в сферата на популизма. Хората  трябва да правят разлика между реално изпълнимите обещания и популистките такива, допълни още  Настимир Ананиев. 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Коментирайте
Подобни новини
ПГАС - Добрич завоюва трето отборно място на Националното състезание "Млад фермер"
ПГАС - Добрич завоюва трето отборно място на Националното състезание "Млад фермер"
Времето на 27 април
Времето на 27 април
Ученици от Добрич с благотворителен базар на книги в подкрепа на Дом на онкоболните – Варна (ВИДЕО)
Ученици от Добрич с благотворителен базар на книги в подкрепа на Дом на онкоболните – Варна (ВИДЕО)
Малки лазарки донесоха посланието за пролетта и младостта в Етнографската къща (СНИМКИ)
Малки лазарки донесоха посланието за пролетта и младостта в Етнографската къща (СНИМКИ)



Яндекс.Метрика