Начало >Добруджа >Общество

Излезе албумът на народния певец Стоян Варналиев, записан в Добрич (ВИДЕО)

02.08.2021 г. 11:15:51 ч.
/
Излезе албумът на народния певец Стоян Варналиев, записан в Добрич (ВИДЕО)
„Червени чизми троптяха“ се казва албумът на народния певец Стоян Варналиев, който вече е факт. Дискът включва 16 песни, които са записани през последните 12 месеца в Добрич. Песните са основно от ямболския край, като обхващат целия фолклорен цикъл. На обложката на компактдиска е описано коя песен по какъв повод се изпълнява.
Аранжиментът на песните е на Живко Желев. Изсвирени са от оркестър „Бисери“ и приятели. Записани са в студиото на Младежки център –Добрич от Петър Петров. 10 от песните вече имат видеоклипове, реализирани от Стефан Калев от медийна група „Добруджа“, заснети са клипове на още две, които предстои скоро също да имат своята премиера.
Започнахме с 2-3 песни, станаха 5, достигнаха 10 и една година по-късно вече е факт цял албум с 16 песни, сподели в студиото на медийна група „Добруджа“ Стоян Варналиев. Певецът признава, че първоначално не е имал планове за цял албум. Той призна, че е пожелал да работи с Живко Желев, след като е чул песен на Калинка Вълчева, чиято оркестрация е била на Желев.
На 14 юли 2020 година се срещнахме и се разбрахме да работим заедно, на 18 юли бяха записани първите 3 песни, спомня си певецът.
Стоян имаше идея да запише няколко песни, свърза се с мен и попита дали искам да работим заедно. Започнахме с две-три песни. Харесахме се. Допаднахме си и щом до днес сме заедно, при нас вече има приятелство – професионално и лично, каза Живко Желев. По думите му предизвикателството е било, че песните  са много автентични. Исках обличайки ги с музика, да има синхрон между текста музиката и аранжимента, каза Желев. Той уточни, че странджанския е любимият му край за музика.
Варналиев е впечатлен много от работата си с Желев. Той има усет да може да отсее от всичко най-хубавото. Разбрах го за тази една година. Гледах го как работи по принцип, не само с мен, каза певецът, който е родом от Ямболско.
 
В това време на никаква култура, искам да покажа, че българската народна музика е всичко това, от което имаме нужда – внимание, любов, уважение и добронамереност. Всичко това можем да го намерим в тези 16 песни, каза Варналиев.

Албумът „Червени чизми троптяха“ може да бъде закупен от офиса на медийна група „Добруджа“ (ул. "Максим Горки" 1)

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Възпитаник на гимназията по туризъм в Добрич със сребърен медал от националното състезание по професии
Възпитаник на гимназията по туризъм в Добрич със сребърен медал от националното състезание по професии
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Времето в петък
Времето в петък
Издателство Клет България  провежда  информационно събитие  в Добрич
Издателство Клет България провежда информационно събитие в Добрич



Яндекс.Метрика