Начало >Добруджа >Култура

Изложба-базар „Отвори сърцето си“ подредиха потребители на социални услуги (ВИДЕО)

12.12.2019 г. 11:30:04 ч.
/
Изложба-базар „Отвори сърцето си“ подредиха потребители на социални услуги (ВИДЕО)
Изложба-базар под мотото „Отвори сърцето си“ е подредена от 10 декември в централното фоайе на концертна зала „Добрич“. Тя включва изделия, създадени с много любов от потребителите на социални услуги в Добрич. „Експозицията е благотворителна и се организира за първи път, но идеята е да стане традиционна и да има две издания годишно – в навечерието на Коледа и Нова година и срещу Цветница и Великден“, каза за медийна група „Добруджа“ Дияна Борисова – директор на дирекция „Хуманитарни дейности“ в Община Добрич. Изложбата е подредена от 10 декември и може да бъде посетена в часовия диапазон – 16.30 – 20.30 в  дните, в които в концертната зала има прояви.

В изложбата със свои творби участват потребителите от Комплекса за социални услуги, Центровете за настаняване от семеен тип, двата Дневни центрове за пълнолетни лица с увреждания, двата Центъра за обществена подкрепа и Дома за стари хора.
Изложените изделия са дело на потребителите, с помощта на техните арт терапевти и социалните работници. Представени са коледни картички, елхови играчки, сувенири и плетива. Със събраните средства ще бъдат закупени бактерицидни лампи, за подобряване здравословната среда на потребителите на социални услуги.

„Призоваваме нашите съграждани да отворят сърцата си за тази благородна кауза“, заявява Дияна Борисова. Но според нея тази изложба-базар има още една много важно послание. „Нека в навечерието на Коледа и Нова година да забравим предразсъдъците си, да разрушим стереотипите и пречистим душите си. Да се замислим върху това, че сред има много хора, които са различни. Те са можещи и знаещи, вълнуват се на празниците. Нека ги подкрепим“, добави Борисова.
До момента събраните от благотворителната изложба – базар средства са около 400 лв.

Още днес след 16,30 ч. желаещите да разгледат творбите на потребителите на социални услуги могат да го направят, тъй като зала „Добрич“ ще отвори врати за празничния концерт „Глас и орган“.

Репортаж на Галина Бозукова и Петър Петров
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Културен афиш за периода 27 януари  –  2 февруари 2020 г.
Културен афиш за периода 27 януари – 2 февруари 2020 г.
ДКТ"Дора Габе" стартира със "Сън", за сериозното-забавно
ДКТ"Дора Габе" стартира със "Сън", за сериозното-забавно
„Сън“ – първата премиера на ДКТ“Дора Габе“ за 2020 –а
„Сън“ – първата премиера на ДКТ“Дора Габе“ за 2020 –а
Стартира областният конкурс „Смешното в училище в карикатури“ 2020
Стартира областният конкурс „Смешното в училище в карикатури“ 2020Яндекс.Метрика