Начало >Добруджа >Култура

К-поп – новата музикална мания на момичетата в Добрич (ВИДЕО)

10.09.2019 г. 17:04:04 ч.
/
К-поп – новата музикална мания на момичетата в Добрич (ВИДЕО)
К-попът се превръща в любим музикален стил на най-младите в Добрич – особено сред момичетата в тийнейджърска възраст. В това ни увери първото за Добрич събитие, посветено на корейския поп, което се проведе днес в Младежкия център. То включваше богата тричасова програма за всички фенове на корейските популярни песни и танци, които завладяха света в последните години.

В началото момичетата от групата „K-dreamers“, които са организатори и инициатори на събитието, запознаха присъстващите с историята на К-попа. Те отбелязаха, че в него преобладават групите, а соловите изпълнители са рядкост. Голямата звезда на К-поп стила е бандата BTS.
След това всички желаещи имаха възможност да се включат в интересни игри и в танцова битка. Шоуто продължи на площад Стария орех с модерни корейски танци в изпълнение на две групи от Добрич – „K-dreamers“ и „Illusion“. Освен тях, още две момичешки групи в нашия град се занимават с К-поп – “Enigma” и „Red Line“.

К-поп музиката е много по-разнообразна от американската и в нея има много повече хореография, отбеляза в интервю за радио „Добруджа“ 15-годишната Полина Митева от „K-dreamers“. Групата е състевена от 5 момичета и за разлика от останалите в България не прави кавъри, а залага на свои авторски танци. Началото на „K-dreamers“ е поставено преди почти година – през ноември 2018 г. Всяка седмица от тогава момичетата имат по 2 репетиции.

Репортаж на Димитър Узунов и Петър Петров
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Културен афиш за периода 27 януари  –  2 февруари 2020 г.
Културен афиш за периода 27 януари – 2 февруари 2020 г.
ДКТ"Дора Габе" стартира със "Сън", за сериозното-забавно
ДКТ"Дора Габе" стартира със "Сън", за сериозното-забавно
„Сън“ – първата премиера на ДКТ“Дора Габе“ за 2020 –а
„Сън“ – първата премиера на ДКТ“Дора Габе“ за 2020 –а
Стартира областният конкурс „Смешното в училище в карикатури“ 2020
Стартира областният конкурс „Смешното в училище в карикатури“ 2020Яндекс.Метрика