Каква сушилня да си купите

23.02.2018 г. 08:49:59 ч.
/
Каква сушилня да си купите
Сушилните машини се използват за бързо и безпроблемно изсушаване на изпраните дрехи. Съвременните модели са оборудвани с кондензационна система за сушене. Какво означава това? При инсталирането им не е необходима отделна вентилационна система, тъй като премахват влагата с помощта на потоци от нагрят въздух. Образува се конденз, който се отстранява както при пералните.
 
Видове и начин на работа
Те засмукват въздух отвън, загряват го, прокарват го през прането и го издухват в помещението или навън. В зависимост от начина на отстраняване на влагата от сушилните машини, се разделят на:
вентилационни (вентилирани), отстраняващи влагата чрез специална тръба, която се свързва с вентилационната система. Сушилните от този тип са по-опростени, с малки размери, ефективни и икономични, но са остарели. Не са подходящи за монтаж в килер или сутерен без прозорци. В тези случаи се използват кондензационни сушилни, които охлаждат влажния въздух и събират водата в специален резервоар, който периодично се изпразва.
кондензни (кондензационни), при които влагата от мокрите дрехи се отнема и се кондензира в специална камера, след което кондензът се отстранява. 
Работят на принципа на кондензация на водата. Изсушаването на прането започва със затоплянето на въздуха до определена температура, след което той отнема влагата от мокрото пране. След това се охлажда и се спуска към нагревателния елемент. Цикълът се повтаря, а водата, която кондензира на повърхността на резервоара, се влива в специално предназначен резервоар. 
Важно тяхно предимство е липсата на допълнителен монтаж на въздухопровода. Възможно е да се монтират почти навсякъде. Те са по-удобни и се използват по-лесно, което ги прави по-популярни.

Сушилнята Gorenje D724BL е с капацитет 7 кг. и работи на принципа на конденза. Характеризира се с голям брой функции и режими на работа - система против намачкване и четири степени на влажност, автоматично изключване при отворена врата, сигнал за "пълен контейнер", Senso Care, сензор за влажност, движещ се в двете посоки барабан и др. Клас В.

кондензни с термопомпа;
Най-новата технология загрява въздуха с помощта на термопомпа. При нея не се губи топлина - използва се остатъчният горещ въздух, а по-голяма част от енергията се спестява за следващото сушене. Работният цикъл се повтаря няколко пъти, до пълното изсушаване.
Топлинната помпа се използва за впръскване на топъл сух въздух в сушилната камера, където той активно събира влага, способствайки за изсушаването на прането. След това въздухът преминава през изпарител. С помощта на охлаждащата течност температурата се понижава и в резултат на това се образува кондензация.
Събраните капки влага постъпват в резервоара за съхранение. Освободеният от излишната вода въздух влиза в кондензатора и се загрява отново. Цикълът се повтаря няколко пъти до изсушаването на дрехите. Обърнете внимание, че за завъртане на барабана и за генериране на въздушния поток се използва помпа.
 
Защо да предпочетете кондензна сушилня с термопомпа
Защото е:
модерна и енергийно ефективна;
може да се инсталира навсякъде;
работи без загуба на топлина;
не овлажнява помещението;
има съкратен цикъл и суши бързо;
с ниско потребление на електроенергия и намалява сметката за ток;
не пресушава и не свива тъканите; 
дрехите от естествени влакна запазват размера си, тъй като температурата не превишава 40°C.
Тези електроуреди имат допълнителни автоматични режими за джинси, маркови тъкани и пухени изделия. Чрез намаляване на температурата на сушене, възглавниците и одеалата ще бъдат сухи не само отвън, но и отвътре.
По-скъпи са, но консумират почти три пъти по-малко електроенергия. По-ниски разходи на енергия осигурява и инверторния мотор, позволяващ настройка на скоростта на въртене на барабана и по-висока ефективност. Инвестирайки в тази технология, всъщност спестявате (плащате за ток почти наполовина) и давате своя екологичен принос.
 
На принципа на конденза с термопомпа работи свободностоящата сушилна машина AEG T8DBE48S, която е с капацитет 8 кг. и клас А++. Има LCD дисплей, специални и с допълнителни програми и с контролирано време, отложен старт, разполага с възможност за обръщане на отварянето на вратата при необходимост.
 
Уникалната система AbsoluteCare® контролира движенията на барабана и температурата на сушене в зависимост от обема на прането и вида на тъканите. С използването

Коментирайте
Подобни новини
Ето защо проактивните фирми използват еврофинансиране
Ето защо проактивните фирми използват еврофинансиране
Търсят се 27 000 работници за туристическия сезон на Черноморието
Търсят се 27 000 работници за туристическия сезон на Черноморието
Как се бърка бетон?
Как се бърка бетон?
Не се очаква драстично поскъпване на българското море
Не се очаква драстично поскъпване на българското море



Яндекс.Метрика