Начало >Добруджа >Общество

Камион с дарение от Германия за три социални институции в Добрич (ВИДЕО)

02.12.2019 г. 15:50:06 ч.
/
Камион с дарение от Германия за  три социални институции в Добрич (ВИДЕО)
Децата от Центъра за обществена подкрепа към БЧК-Добрич  получиха днес дарение. Дрехи, играчки,  учебни пособия, лакомства и други предмети дариха  нашата съгражданка Мирена Бек и нейната приятелка  Каролине Траутман. И двете живеят и работят  в град Ерланген, Германия.

„Бях в България преди два месеца  и тогава ми направи впечатление колко много са нуждаещите се хора в града”, споделя Мирена Бек.  Нуждата на хората я подтиква към решението да се посвети и на благотворителна дейност. Цялата организация по дарението – събиране на предметите и тяхното превозване до Добрич се случва само за две седмици. „Преди две седмици при мен дойде Каролине  с молба да и покажа  как се пише „Весела Коледа!” на български език, защото  малчуганите от детската градина на нейния син опаковат подаръци, които разпращат на деца до различни страни на Балканите”, разказва тя. Именно тогава Мирена Бек  й споделя своята идея, която две седмици по-късно вече е реализирана. „Надяваме се тази дейност да продължи и в бъдеше”, допълва още Мирена Бек.

„Радваме се, че можем да донесем малко радост преди коледните празници и искаме да знаете, че има някой, който мисли за Вас” , каза през сълзи Каролине Траутман, която работи като медицинска сестра в отделение за недоносени бебета.
Днес те дариха  памперси и  хигиенни продукти  и на Дома за медико - социални грижи в Добрич. Памперси  и други продукти са предвидени и за  обитателите на Старческия дом в Добрия. Утре ще бъде направено  дарение и  на МБАЛ –Добрич.
 
Репортаж на Даниела Русева и Петър Петров
 
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето на Никулден
Прогноза за времето на Никулден
Отбелязваме Международният ден на доброволеца
Отбелязваме Международният ден на доброволеца
Почитаме Св. Сава
Почитаме Св. Сава
55 нови случая на коронавирусна инфекция в област Добрич
55 нови случая на коронавирусна инфекция в област ДобричЯндекс.Метрика