Начало >Добруджа >Общество

Кметът на Добрич: Трябва да се положат усилия за реформи в “Добрички панаир”

16.09.2020 г. 16:27:26 ч.
/
Кметът на Добрич: Трябва да се положат усилия за реформи в “Добрички панаир”
Смятам, че моделът по този начин е изчерпан и трябва да се търси реформа в „Добрички панаир“, особено в условията на пандемия, заяви кметът на Добрич Йордан Йорданов в края на днешната сесия на Общинския съвет, в отговор на питане от страна на общинския съветник Детелина Николова.
Тя поиска отговор на въпроса защо проведеното на 4 септември Общо събрание на „Добрички панаир“ АД,  не е имало представител на община Добрич, която е собственик на 40% от акциите на дружеството, въпреки че такова решение е взето на сесията през юли. Освен това на него, Община Добрич трябвало да предложи в дневния ред на Общото събрание точка за промяна в състава на директорите на дружеството, като бъде освободен общинския съветник Ивайло Петров и избран за нов член – Гергана Василева-Стефанова. Ивайло Петров също не е участвал, заяви Николова. Тя припомни, че миналата година общината e получила много добър дивидент от „Добрички панаир“, в размер на 533 хиляди лева.
Кметът Йорданов уточни, че дивидентът е натрупан в рамките на доста години назад. Не е участвал в Общото събрание заради възникнала спешна среща.
Така, както ние се грижим за нашите дружества като добър стопанин, смятаме, че трябва да се положат усилия да се направят реформи в “Добрички панаир”. Ще искаме среща със собственика на другите 60% от акциите. Припомням, „Добрички панаир“ беше преместен преди години, после се търсеше нов дом за него, ние като екип успяхме да го върнем в СК „Простор“, но, така или иначе, според нас нещата не вървят в правилната посока. Искаме да обсъдим тези теми с другите акционери и след това ще уведомим Общински съвет как са протекли разговорите. Смятам, че моделът по този начин е изчерпан и трябва да се търси реформа в „Добрички панаир“, особено в условията на пандемия, заяви Йорданов. 
Снимка:dobrudjabg.com

Коментирайте
Подобни новини
Времето на 28 септември
Времето на 28 септември
Очаква се топъл и сух октомври, декември и януари ще бъдат по-влажни
Очаква се топъл и сух октомври, декември и януари ще бъдат по-влажни
Трима с Ковид-19 са регистрирани в областта
Трима с Ковид-19 са регистрирани в областта
Детски еко празник по повод рестарта на системата за разделно събиране
Детски еко празник по повод рестарта на системата за разделно събиранеЯндекс.Метрика