Начало >Добруджа >Регионални

Кметът на Генерал Тошево поздрави и награди медицинския работник Люба Шопова

07.04.2021 г. 13:47:35 ч.
/
Кметът на Генерал Тошево поздрави и награди медицинския работник Люба Шопова
Днес в сградата на Община Генерал Тошево се състоя кратко поздравително събитие по повод Международния ден на здравето и Деня на здравния работник в България.
 За 50 годишна трудова дейност в областта на здравеопазването, особени заслуги, доказан професионализъм и високи резултати в изпълнението на високо хуманния дълг, беше наградена акушерката и медицинска сестра Люба Шопова. Почетна грамота, красив букет и материална награда бяха връчени лично от кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров с пожелание за здраве и дълголетие. Поздравителен адрес имаше и за всички медицински специалисти в град Генерал Тошево, които празнуват на тази дата.
 „Вие сте хората без които не можем. Винаги давате всичко от себе си, дори повече, често пренебрегвайки семейството си и личните грижи и проблеми. Продължавайте да бъдете все така отдадени в своята работа и да помагате на хората“, обърна се към наградените и всички здравни работници кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров.   
 Датата 7 април е избрана с основаването на Световната здравна организация през 1948 г. Международният ден на здравето се чества и като Ден на здравния работник в България от 6 февруари 1964. Всяка година мотото на празника е различно и акцентира върху приоритетна тема, с която е ангажирана Световната здравна организация. Мотото тази година е „Остаряване и здраве: Доброто здраве добавя живот към годините".
 Световният ден на здравето е глобална инициатива, която приканва всички – от световните лидери до хората във всички страни, да се фокусират върху едно здравно предизвикателство със световна значимост. Акцентирайки върху новопоявяващите се здравни проблеми, Световният ден на здравето дава възможност да се започнат колективни действия за опазване здравето на хората и тяхното благоденствие.
 
Снимка:generaltoshevo.bg
Източник:Община Ген.Тошево

Коментирайте
Подобни новини
Мобилни екипи ваксинират желаещи и  трудноподвижни лица в села от община Генерал Тошево
Мобилни екипи ваксинират желаещи и трудноподвижни лица в села от община Генерал Тошево
Най-красивият мъж на България, Диан Христов, с изяви като модел, танцьор и певец на Модна фиеста Албена
Най-красивият мъж на България, Диан Христов, с изяви като модел, танцьор и певец на Модна фиеста Албена
Кметът на Генерал Тошево връчи дипломите на зрелостниците на СУ „Никола Й. Вапцаров“
Кметът на Генерал Тошево връчи дипломите на зрелостниците на СУ „Никола Й. Вапцаров“
Кметът Соня Георгиева се срещна с живеещите в село Житница
Кметът Соня Георгиева се срещна с живеещите в село ЖитницаЯндекс.Метрика