Начало >Добруджа >Регионални

Кметът Николай Ангелов: Много българи преоткриха Балчик. Сигурен съм, че догодина ще се върнат отново (ВИДЕО)

13.10.2020 г. 14:56:58 ч.
/
Кметът Николай Ангелов: Много българи преоткриха Балчик. Сигурен съм, че  догодина ще се върнат отново (ВИДЕО)
Българските и румънски туристи спасиха летния сезон в община Балчик. „Много българи, които с десетки години не бяха стъпвали на Северното Черноморие, го преоткриха през това лято”, коментира за Медийна група „Добруджа” кметът на Балчик Николай Ангелов. Това е сезонът, в който съм получил най-много обаждания със суперлативи за прекрасната инфраструктура и условия, които се предлагат”, допълни той и изрази убеденост, че същите тези туристи ще се върнат отново догодина.
Лято 2020 не може да се сравни с много силните сезони от 2019 и 2018 година. Спадът,  според Ангелов, е с около 60%.  „Това е така, защото големите комплекси, какъвто е „Албена”, не могат  да гарантират пълняемост без наличие на чартърни полети”, каза още той.
Кметът на Балчик коментира и реконструираната вече крайбрежна алея. По думите му с проекта за реконструкция на Дамбата,  крайбрежната алея в Балчик е превърната в една прекрасна променада, с която градът може да се  конкурира,  с който и да е град в Европа или света.
Пандемията, провокирана  от COVID - 19, налага актуализация на бюджета на общината. Тя ще бъде направена през следващия месец. „Лошото е, че част от капиталовата програма, в частта, която се отнася до туризма,  не може да бъде изпълнена поради простата причина – липса на приходи”, коментира още кметът.
Николай Ангелов  каза още, че в момента се проектира укрепване на свлачището в зона Фиш-Фиш. „Това е много важно, защото ще даде възможност за възстановяване на връзката по крайбрежната алея между Балчик и Албена. 10 километра крайбрежна алея няма на много места в света”,категоричен е той.


Репортаж на Даниела Русева и Стефан Калев
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
230 ученици се включиха в три конкурса в община Добричка
230 ученици се включиха в три конкурса в община Добричка
Грейнаха светлините на коледната елха на Община Добричка
Грейнаха светлините на коледната елха на Община Добричка
Откриват процедура за концесия за част от плаж „Добруджа - юг“  в община Шабла
Откриват процедура за концесия за част от плаж „Добруджа - юг“ в община Шабла
Правителството предоставя на Община Тервел имот в центъра на града
Правителството предоставя на Община Тервел имот в центъра на градаЯндекс.Метрика