Начало >Добруджа >Култура

Кой е тук? Глава на змия върху морската вода в изложбата на Тодор Димитров (ВИДЕО)

05.07.2019 г. 14:23:17 ч.
/
Кой е тук? Глава на змия върху морската вода  в  изложбата на Тодор Димитров  (ВИДЕО)
Уникална изложба с морски обитатели и подводни красоти  беше открита снощи в Художествената галерия в Добрич. Изложбата в продължение на месец ще влияе на лятното настроение на посетителите, смята директорът на галерията Недко Недков.
Изложбата е озаглавена „Подводният свят на Черно море” .  От хиляди фотографии  Тодор Димитров  се представя с  35 кадъра от магнетичният подводен свят на нашето море. Кадрите включени в изложбата са заснети изцяло на свободно гмуркане по цялото Българско Черноморско крайбрежие.Голямата награда от форум в Чикаго е спечелил Тодор Георгиев.
Варненския фотограф нашумя, след като само преди няколко месеца той спечели един от двата най-престижни световни конкурси за подводна фотография.Неговата змия подала глава над водата е уникалният фотос с който печели наградата.  Димитров работи като дизайнер, но окото му на художник подпомага художествената фотография,  да открива точния кадър и рисунък, казва Недко Недков.
Тодор Димитров е потомствен варненец и от ранна детска възраст е в непрестанен контакт с морето. През свободното си време практикува свободно гмуркане и подводна фотография. Чрез своите кадри иска да покаже подводния свят от един по-различен ъгъл, използвайки иновативен подход и различни творчески техники.


Репортаж на Севдалина Сарандева  и Стефан Калев
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Заради икономии намаляват наполовина новите постановки на Кукления театър в Добрич
Заради икономии намаляват наполовина новите постановки на Кукления театър в Добрич
Кукленият театър открива сезона с "Вълкът и седемте козлета"
Кукленият театър открива сезона с "Вълкът и седемте козлета"
80 години отбелязва Народно читалище „Пробуда-1939” в кв. Рилци
80 години отбелязва Народно читалище „Пробуда-1939” в кв. Рилци
Библиотека "Дора Габе" съхранява ценната  „Златна книга за Златна Добруджа”  и предлага онлайн издание(ВИДЕО)
Библиотека "Дора Габе" съхранява ценната „Златна книга за Златна Добруджа” и предлага онлайн издание(ВИДЕО)Яндекс.Метрика