Начало >Добруджа >Общество

Комисар Дарин Димитров: Тази година се откроява с наситеност на произшествията (ВИДЕО)

11.09.2019 г. 13:39:22 ч.
/
Комисар Дарин Димитров: Тази година се откроява с наситеност на произшествията (ВИДЕО)
Традиционната „Седмица на пожарната безопасност” се провежда в Добрич. В дните от 9-ти до 13-ти септември РДПБЗН-Добрич организира различни събития, които целят да запознаят гражданите, а и подрастващото поколение, с  професията на пожарникаря, каза за радио „Добруджа” директорът комисар Дарин Димитров. Предвидени са Дни на отворените врати и  демонстративно занятие, което ще се проведе на 13 септември от 9.00 часа на площад „Свобода” . То ще покаже спасяване на хора от катастрофирал автомобил. 
Тази година се  откроява с наситеност на произшествията, коментира  Дарин Димитров. „ До момента те са  с 55% повече в сравнение с миналата година. Над 1100 е техният брой и увеличението е  при пожари, възникнали в сухи треви, горски територии, сметища, които за нас представляват наистина трудност и изискват време за погасяване, защото обхващат големи територии”.  Повечето от  пожарите са причинени по  непредпазливост и небрежност при боравене с огън.
Над  30 са  фалшивите сигнали , които са получени на тел. 112, през настоящата година. ”Ние ги делим на добронамерени и злонамерени”, казва  комисар Димитров. „Добронамерените са такива, които създават впечатление, че има пожар и от далечно разстояние трудно биха могли да бъдат разпознати. Хората  звънят добронамерено, за да оповестят, че някъде има пожар, но пристигайки на място се установява, че такъв  няма.  Повече от 60% от тези сигнали са добронамерени”.
По повод 14 септември -денят в който огнеборците  отбелязват своя  професионален празник, 22-ма служители от областната дирекция ще бъдат отличени, допълни директорът Дарин Димитров. Двама от тях получават похвала и грамота от административния секретар на МВР. Това са Анелия Георгиева и Дияна Аврамова от РДПБЗН-Добрич. Трима получават  похвала и грамота  от директора на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.   Това са гл. инспектор Стоян Георгиев, старши инспектор  Божидар Бонев от РДПБЗН -Добрич и  младши инспектор Кристияна Енчева от районната служба в гр. Шабла. Останалите получават  писмена похвала от директора на РДПБЗН комисар Дарин Димитров.

Репортаж на Даниела Русева и Стефан Калев
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Американски учител гостува на ученици от Иновативна гимназия „Райко Цончев“ в онлайн дискусия
Американски учител гостува на ученици от Иновативна гимназия „Райко Цончев“ в онлайн дискусия
Матурите се отлагат за 30 май и 1 юни
Матурите се отлагат за 30 май и 1 юни
Над 7500 лева са даренията за МБАЛ-Добрич за изминалите два дни
Над 7500 лева са даренията за МБАЛ-Добрич за изминалите два дни
Водните аварии днес
Водните аварии днесЯндекс.Метрика