Начало >Добруджа >Общество

Конкурсът „Сарандев” започна с кауза – в подкрепа на „Чудната градина” (ВИДЕО)

16.05.2019 г. 10:55:19 ч.
/
Конкурсът „Сарандев” започна с кауза – в подкрепа на „Чудната градина” (ВИДЕО)
В Добрич снощи започна 28-ото издание на Европейския младежки поп-рок конкурс „Сарандев”. Над 45 изпълнители от 6 държави се представят в трите възрастови групи. В първата конкурсна вечер те трябваше да се представят с песен на родния си език.
Събитието бе открито от кмета Йордан Йорданов, който в своето приветствие благодари на всички  музикални педагози от студио „Сарандев”. Кметът припомни, че началото поставено от Георги Сарандев, а сега децата се обучават от Елена Карабельова. Благодарности на всички, които са успели да привлекат, да развият и да задържат талантите на град Добрич. Без вас нямаше на сцената да видим толкова добри момчета и момчета от нашия град, заяви Йорданов.
Тази година конкурсът оказва подкрепа на социалното предприятие „Чудната градина”, в което работят младежи с интелектуални затруднения. Пред входа на Младежкия център е разположен техен щанд, от който всеки желаещ може да закупи от продукцията на „Чудната градина”.
Международното жури се оглавява от Хайгашод Агасян. В него влизат още поп-рок певецът Славин Славчев, журналистът Николай Текелиев, Алишер Каримов – поп изпълнител и композитор от Казахстан и Мамурджан Ташматов – народен артист, художествен ръководител на джаз оркестър към Узбекистанската държавна филхармония. 
Днес е втората конкурсна вечер, в която участниците се представят с песен по избор. Началото е в 17.30 часа в Младежкия център.
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето в неделя
Прогноза за времето в неделя
Инфекциозноно отделение няма да приема пациенти до края на юни
Инфекциозноно отделение няма да приема пациенти до края на юни
Ресторант "Летен театър"  отвори врати с обновена градина, ново меню и детски кът (ВИДЕО)
Ресторант "Летен театър" отвори врати с обновена градина, ново меню и детски кът (ВИДЕО)
Кафене Стария Добрич отваря отново  врати
Кафене Стария Добрич отваря отново вратиЯндекс.Метрика