Красимир Николов: Прекъсването на пътните ремонти не трябва да притеснява хората

10.07.2018 г. 10:34:45 ч.
/
Красимир Николов: Прекъсването на пътните ремонти не трябва да притеснява хората
Приключват ремонтите на отсечките Варна – Добрич и Добрич – Албена, заяви на брифинг в МВР през миналата седмица министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Ремонтните дейности ще бъдат възобновени през есента. През летния сезон няма да се работи заради тежкия трафик. А в дните, когато той е най-интензивен, движението на тежкотоварни превозни средства се ограничава, добави министърът. Той подчерта, че извършващите се ремонти са добре обозначени. Ограничават се максимално ремонтите по автомагистралите през летния сезон, заяви още Николай Нанков.
В тази връзка потърсихме заместник-областния управител Красимир Николов, който обясни на какъв етап са ремонтните дейности в нашата област и какво предстои.
Красимир Николов взе участие в големия Българо-китайски форум „16+1“ при посещението на китайския премиер Ли Къцян у нас.


- Г-н Николов, как трябва да тълкуваме заповедта на министър Нанков?
Тя е по-скоро превантивна заради предстоящия интензивен трафик през летния сезон. Юли и август са месеците на отпуските и повечето хора пътуват.
А иначе ремонтът на пътя Добрич – Варна почти е приключил, като изключим отсечките от околовръстното шосе на Добрич. По тази отсечка през лятото почти няма да бъдат извършвани ремонтни дейности. Ограничава се струпването на тежка техника и машини, с оглед безопасността на пътуващите. В най-интензивните дни от двата месеца ще бъде ограничено и движението на тежкотоварни камиони.
Понеже инфраструктурата е в моя ресор, поддържам постоянен контакт с директора на Областно пътно управление и гарантирам, че няма нищо притеснително.
ЛОТ 4 от пътя Добрич – Варна е завършен почти на 100 процента. Остава следващият, който включва околовръстното шосе на Добрич до изхода за Генерал Тошево.
- За кога е предвиден пусковият срок?
За ноември. Септември и октомври може да се работи. Участъците са подготвени и фрезовани, остава да бъдат асфалтирани. Така че при една нормална работа всичко ще бъде готово в срок. А и едва ли някой от изпълнителите ще си позволи да претърпи санкции заради неспазени срокове за изпълнение.
- На какъв етап са ремонтните дейности по пътя Добрич – Албена? Какво точно се прави там?
Ремонтира се участъкът между селата Стефаново и Славеево. Там беше най-тежкият участък от трасето. Ремонтира се и участъкът от изхода на Славеево до разклона за Одърци. Там се фрезова пътят, подготвя се за цялостно асфалтиране, почистват се банкетите. Всичко е подготвено и след като изтече този 50-дневен период на интензивен летен трафик, ремонтните дейности ще продължат нормално.
От дълги години на този път не беше обръщано внимание, но, за наша радост, през тази година попадна в списъка на АПИ.
Искам да поясня още нещо. Този ремонт ще бъде основание след това да поискаме да бъде направен и директният преход от Одърци към Албена, над село Батово, който ще съкрати цялостното трасе Добрич - Албена с 4 километра, което прави около 13 процента. Ще се съкрати значително и времето за придвижване, тъй като ще се избегнат батовските завои.
Освен това, на този път ще се разчита през зимата, тъй като е отлична алтернатива за всички, които пътуват към Варна. 
- Г-н Николов, Вие взехте участие в големия Българо-китайски форум „16+1“ при посещението на китайския премиер Ли Къцян у нас. Можем ли да кажем, че това бе една ползотворна среща за нашата страна? 
Покани бяха изпратени до всички Областни администрации. Аз като човек, който през есента беше част от делегацията, посетила Китай, беше по-правилно аз да взема участие във форума. Видях се с единия от нашите китайски приятели, който през есента ни посрещна в Китай.
Най-важното от тази среща е, че още повече стеснихме връзката между страните от Централна и Източна Европа, и Китай. Още повече, че САЩ наложиха някои санкции на Европа и Китай.
За наша радост ще бъде създаден Глобален център за развитие между Централна и Източна Европа, и Китай, който ще бъде в столицата на България. Това е най-голямото доказателство колко полезна бе тази среща, на която София беше домакин. Да се надяваме, че нещата ще потръгнат и ще се развиват все по-добре.
- Доколко този форум може да бъде полезен конкретно за нашия регион?
Две от големите лекции бяха насочени именно към земеделието и туризма – областите, които са приоритет за нашия регион. Осъществихме нужните контакти, обменихме информация, а това е най-важното – директният контакт с потенциалните инвеститори.
Само бъдещето ще покаже доколко ще успеем да реализираме тези контакти в реални инвестиции за нашия регион, а и за страната като цяло. 
 
 

Коментирайте
Подобни новини
Татяна Гичева, ЕВРОПА ДИРЕКТНО: Ще продължим да насърчаваме активното участие на гражданите в процесите на ЕС
Татяна Гичева, ЕВРОПА ДИРЕКТНО: Ще продължим да насърчаваме активното участие на гражданите в процесите на ЕС
Журналист от Балчик събра в книги своите български и английски интервюта
Журналист от Балчик събра в книги своите български и английски интервюта
Маестра Константина Петкова: Вида Димитрова ми казваше: „Ти, си звука на града!“
Маестра Константина Петкова: Вида Димитрова ми казваше: „Ти, си звука на града!“
Художникът Тодор Балев: Главният счетоводител на ТКЗС-то откри таланта ми
Художникът Тодор Балев: Главният счетоводител на ТКЗС-то откри таланта ми



Яндекс.Метрика