Начало >Добруджа >Общество

Красимир Николов: Техниката за зимно поддържане в областта е в добро състояние (ВИДЕО)

22.11.2019 г. 11:30:56 ч.
/
Красимир Николов: Техниката за зимно поддържане в областта е в добро състояние (ВИДЕО)
Запасите от материали за поддръжка на републиканските пътища през зимата са достатъчни. Разполагаме с 3027 тона сол, 1400 тона пясък. Солените разтвори са 60 тона, а  магнезиеви соли 8 тона. Те са достатъчни, за да се обезпечи цялата пътна мрежа. Това заяви в интервю за МГ „Добруджа” зам.-областният управител Красимир Николов, който отговаря за зимната подготовка.
Той увери, че и в общините, където все още няма сключен договор за зимно поддържане с нов изпълнител, дейностите ще се извършват от досегашния изпълнител. Договорите им са в сила до влизането в сила на новите уточни Николов. Той припомни, че е направена е проверка на всички машини, които ще работят в областта при зимни условия. 803 километра е републиканската пътна мрежа. По нея ще работят 82 машини. На около 10 километра ще има снегозащитни съоръжения, които предпазват от снегонавявания на критичните участъци. Едно от местата, където се поставят подобни съоръжения е на отбивката за село Дебрене.
Николов лично е участвал в проверките, като констатира, че техниката се обновява, което по думите му гарантира по-добро обслужване на процеса. По-скоро опасността е дали ще има наличен състав, който управлява машините, заяви зам.-областният управител.
Той заяви, че благодарение на GPS системата, могат да следят дали техника се движи по най-тежките участъци. В реално време можем да проследим дали машините се движат по въпросните пътища.
Той припомни, че последните два зимни сезона, дори при усложнена  обстановка, отсечката Добрич – Варна е затваряна само два пъти и то не заради снегонавявания, а за неизпълнение на указания и задръстване на платното от тежкотоварни автомобили. Ние виждаме проблемите, които се получават през зимата, но не сме санкциониращ орган, уточни Николов. 
По данни на НИМХ няма опасност от сериозно влошаване на времето до края на тази календарна година.

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Времето в петък
Времето в петък
Издателство Клет България  провежда  информационно събитие  в Добрич
Издателство Клет България провежда информационно събитие в Добрич
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта  за ЕП и НС
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта за ЕП и НС



Яндекс.Метрика