Кръг от Българска Баскетболна лига в събота в Шабла

16.01.2020 г. 10:36:18 ч.
/
Кръг от Българска Баскетболна лига в събота в Шабла
11-ият кръг от зона „Изток“ на Българска баскетболна лига ще се изиграе на 18 януари, тази събота, в спортната зала в Шабла. Програмата за деня включва 4 мача, като първият ще започне в 12.00 часа. Гвоздеят е срещата между домакините от Баскетболен клуб „Шабла“ и Икономически университет – Варна, която ще започне в 17.30 часа. Предвидени са и игри с публиката, като най-добрите стрелци към коша ще си тръгнат с баскетболни топки и фланелки. Най-големият късметлия сред зрителите на мача на домакините пък ще получи телевизор.

Провеждането на кръг от лигата в Шабла е в съответствие с целта и мотото й – „Баскетбол за всички! Баскетбол навсякъде!“, отбеляза в интервю за медийна група „Добруджа“ Йордан Павлов - организатор на Българска баскетболна лига за зона „Изток“. Той също така е и организатор и състезател на Баскетболен клуб „Шабла“. Отборът от черноморското градче е дебютант в първенството, но се представя много силно и от началото на сезона постигна 6 победи в осемте си мача.

„Шабла е баскетболен град, с традиции в този спорт. Преди около 25 години представителният отбор на Шабла се е състезавал в Б група. Има много фенове на баскетбола в града, които искаме да зарадваме. Освен това общината реновира спортния комплекс и градът разполага с едно чудесно спортно съоръжение, в което е удоволствие да се практикува любимата игра. Идеята ни е да се запалват подрастващите към баскетбола и към спорта като цяло. С този турнир и с участието на БК „Шабла“ в лигата искаме да възродим баскетбола в целия регион – Шабла, Каварна, Балчик“, заяви Йордан Павлов.

В зона „Изток“ на Българска баскетболна лига участват 12 отбора от Варна, Добрич, Шабла, Търговище и Разград. Предвидено е един кръг през пролетта да се проведе и в Добрич.
Снимка:Фейсбук страница Bulgarian Basketball League

Коментирайте
Подобни новини
Светослав Петров: Освободени ще има със сигурност
Светослав Петров: Освободени ще има със сигурност
ФУТБОЛ: "Добруджа" и "Нефтохимик" със зрелищно 3:3 в Добрич
ФУТБОЛ: "Добруджа" и "Нефтохимик" със зрелищно 3:3 в Добрич
ФУТБОЛ: „Добруджа“ гостува на друг новак на старта на Втора лига
ФУТБОЛ: „Добруджа“ гостува на друг новак на старта на Втора лига
ФУТБОЛ: „Добруджа“ играе две контроли в Добрич тази седмица
ФУТБОЛ: „Добруджа“ играе две контроли в Добрич тази седмицаЯндекс.Метрика