Начало >Добруджа >Общество

Кулинарни академии от чужбина и професионални асоциации помагат с видео уроци на ПГТ „П. К. Яворов“ (ВИДЕО)

07.04.2020 г. 14:32:32 ч.
/
Кулинарни академии от чужбина и професионални асоциации помагат с видео уроци на ПГТ „П. К. Яворов“ (ВИДЕО)
Източници на чужди езици, включително видеоматериали на кулинарни академии във Франция и Испания, използва за професионалната подготовка при дистанционното обучение ПГТ „П. К. Яворов“ - Добрич. Това съобщи за медийна група „Добруджа“ директорът на училището Нели Апостолова. Вече четвърта седмица гимназията по туризъм в Добрич успешно прилага дистанционното обучение както за общообразователните предмети, така и за специализираните - по сервиране, барманство, сладкарство, кулинария. Помощ за това са оказали и асоциациите на професионалните готвачи, бармани, сомелиери и хотелиери, които са предоставили видео уроци.

Свои обучителни клипове вече са подготвили и учителите в ПГТ „П. К. Яворов“, с които поставят и домашни задания на учениците си, след което пък те снимат и показват какво са направили у дома, обясни Нели Апостолова.

Не можем да сравним домашното обучение с професионалното в училище, особено по практика, но се стремим да намалим тази разлика колкото е възможно, сподели директорът на гимназията по туризъм в Добрич.

Всички се надяваме да има летен сезон - колкото и невероятно да звучи в момента, имаме големи надежди, че през лятото ще работят всички хотели и нашите ученици отново ще могат да изкарат в тях своя стаж през ваканцията, заяви още Нели Апостолова.

Репортаж на Димитър Узунов и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
ОИЦ – Добрич ще  представи възможностите за европейско финансиране в с. Кранево
ОИЦ – Добрич ще представи възможностите за европейско финансиране в с. Кранево
Адреси с ВиК аварии в Добрич и региона
Адреси с ВиК аварии в Добрич и региона
Откриват Мотосезон 2024 в Добрич  на 27 април
Откриват Мотосезон 2024 в Добрич на 27 април
БАБХ започва пролетна ваксинация на лисиците срещу бяс
БАБХ започва пролетна ваксинация на лисиците срещу бяс



Яндекс.Метрика