Към „Управление и стопанисване на язовири" още няма водоеми

14.10.2019 г. 10:39:06 ч.
/
Към „Управление и стопанисване на язовири" още няма водоеми
Към момента все още няма прехвърлени язовири към новосъздаденото държавно предприятие „Управление и стопанисване на язовири". Одобрената обща численост на предприятието е 131 броя, от които 39 служители в Централно управление и 92 - в териториалните поделения. Утвърдени са 8 териториални поделения, находящи се в градовете Благоевград, Пловдив, Хасково, Ямбол, Бургас, Варна, Велико Търново и Враца. Това заявява министърът на икономиката Емил Караниколов в отговор на депутатски въпрос, предаде репортер на БГНЕС.

Щатът на отделните поделения е средно по 11 души. Окончателно бройката ще бъде уточнена в зависимост от броя прехвърлени към предприятието язовири от съответните региони, уточнява Караниколов. Той подчертава, че към момента все още няма прехвърлени язовири за управление и стопанисване е Държавно предприятие „Управление и стопанисване на язовири", т.е. не са налице обекти, по отношение на които предприятието да предприеме действия по обследване и поддръжка.

Утвърдената средна месечна брутна работна заплата на Държавно предприятие „Управление и стопанисване на язовири" е в размер на 1800 лв. Средната заплата по отделните поделения ще се доуточни, след като се определи окончателният им числен състав в зависимост от броя язовири, за които те ще отговарят. Броят на служителите ще зависи от броя на язовирите, които ще бъдат предадени за управление и стопанисване на Държавно предприятие „Управление и стопанисване на язовири", респективно по отделните териториални звена, посочва министърът и добавя, че в този смисъл Управителният съвет на Държавно предприятие „Управление и стопанисване на язовири" ще осигури приблизително еднакво натоварване, съответно и заплати на служителите в отделните териториални звена при съобразяване с ограничението, че един хидроспециалист може да бъде оператор на не повече от 70 броя язовирни стени и съоръженията към тях.

Караниколов пояснява, че към момента в предприятието са назначени 34 броя служители. Предвижда се до края на м. октомври да бъдат назначени още 32 служители и до края на 2019 г. - още 40 души, в зависимост от броя на прехвърлените за управление и стопанисване към предприятието язовири и разпределението им към съответните регионални поделения.
Източник:БГНЕС

Коментирайте
Подобни новини
Борисов: Божков и Василев са клиенти на правосъдието, не наши
Борисов: Божков и Василев са клиенти на правосъдието, не наши
Двете загинали при пожар деца били заключени сами
Двете загинали при пожар деца били заключени сами
Нито плашим, нито лъжем, развенчахме мит, доволен Кантарджиев
Нито плашим, нито лъжем, развенчахме мит, доволен Кантарджиев
Фитнес индустрията настоява за спешна среща с Борисов
Фитнес индустрията настоява за спешна среща с БорисовЯндекс.Метрика