Към „Управление и стопанисване на язовири" още няма водоеми

14.10.2019 г. 10:39:06 ч.
/
Към „Управление и стопанисване на язовири" още няма водоеми
Към момента все още няма прехвърлени язовири към новосъздаденото държавно предприятие „Управление и стопанисване на язовири". Одобрената обща численост на предприятието е 131 броя, от които 39 служители в Централно управление и 92 - в териториалните поделения. Утвърдени са 8 териториални поделения, находящи се в градовете Благоевград, Пловдив, Хасково, Ямбол, Бургас, Варна, Велико Търново и Враца. Това заявява министърът на икономиката Емил Караниколов в отговор на депутатски въпрос, предаде репортер на БГНЕС.

Щатът на отделните поделения е средно по 11 души. Окончателно бройката ще бъде уточнена в зависимост от броя прехвърлени към предприятието язовири от съответните региони, уточнява Караниколов. Той подчертава, че към момента все още няма прехвърлени язовири за управление и стопанисване е Държавно предприятие „Управление и стопанисване на язовири", т.е. не са налице обекти, по отношение на които предприятието да предприеме действия по обследване и поддръжка.

Утвърдената средна месечна брутна работна заплата на Държавно предприятие „Управление и стопанисване на язовири" е в размер на 1800 лв. Средната заплата по отделните поделения ще се доуточни, след като се определи окончателният им числен състав в зависимост от броя язовири, за които те ще отговарят. Броят на служителите ще зависи от броя на язовирите, които ще бъдат предадени за управление и стопанисване на Държавно предприятие „Управление и стопанисване на язовири", респективно по отделните териториални звена, посочва министърът и добавя, че в този смисъл Управителният съвет на Държавно предприятие „Управление и стопанисване на язовири" ще осигури приблизително еднакво натоварване, съответно и заплати на служителите в отделните териториални звена при съобразяване с ограничението, че един хидроспециалист може да бъде оператор на не повече от 70 броя язовирни стени и съоръженията към тях.

Караниколов пояснява, че към момента в предприятието са назначени 34 броя служители. Предвижда се до края на м. октомври да бъдат назначени още 32 служители и до края на 2019 г. - още 40 души, в зависимост от броя на прехвърлените за управление и стопанисване към предприятието язовири и разпределението им към съответните регионални поделения.
Източник:БГНЕС

Коментирайте
Подобни новини
Мая Манолова внесе в ОИК искане за касиране на местните избори в София
Мая Манолова внесе в ОИК искане за касиране на местните избори в София
Доц. Малина Петкова: 50% от предразположените да развият диабет могат да го предотвратят
Доц. Малина Петкова: 50% от предразположените да развият диабет могат да го предотвратят
Цацаров: Аз ще гласувам отново "за" Иван Гешев
Цацаров: Аз ще гласувам отново "за" Иван Гешев
В четвъртък ВСС отново ще гласува за Иван Гешев
В четвъртък ВСС отново ще гласува за Иван ГешевЯндекс.Метрика