Начало >Добруджа >Култура

Късо кино и премиера на БГ филма „Далече от времето“ в арт кафене „Стария Добрич“

13.10.2020 г. 13:38:59 ч.
/
Късо кино и премиера на БГ филма „Далече от времето“ в арт кафене „Стария Добрич“
С есенни прожекции тази вечер стартира новата кино програма на Кинематограф -  най-голямата българска платформа за късометражно кино. Добрич е сред първите шест града, в които тази вечер от 20 ч. ще се проведат събития от поредицата. Домакин  на проявата е арт кафене „Стария Добрич“ в едноименния етнографски комплекс в областния град.
Идеята ни е да представяме още нови кинозаглавия от поредицата, които после да са основа на дискусии. От Кинематограф вече са подбрани над 100 000 уникални български филма. Хубавото е, че успяхме да намерим общ език и да си партнираме с екипа на платформата. Целта е да създадем една културна среда, която да е подходяща за младите хора в града. Да покажем новото, интересното и интерактивното, каза за медийна група „Добруджа“ Илияна Христова, която е част от екипа на арт кафене „Стария Добрич“.  Надяваме и в бъдеще да има още много подобни събития, добави тя.
Премиерната поредица „Далече от времето“ на Кинематограф започва с една вечер на силно първокласно кино. Представят се общо 8 филма, обединени от темата за времето и неговата противоречива природа.
Филмите ще поставят интересни въпроси, как то влияе на живота ни, как възприятията ни за него се променят с времето. Всички тези теми ще се вплетат през завладяващи истории от различни жанрове като комедия, фантастика, черен хумор, философски. Освен тях ще покажем и два филма, навлизащи в дълбоките води на експерименталното кино.
Ексклузивно ще бъде показан и българският "Далеч от времето" на режисьора Деян Цвятков. В тази история любовта на мъж и жена е накарала времето да спре. След дълго време на изолация, проблемите помежду им започват да излизат на повърхността, съобщават от платформата Кинематограф.
Кои са конкретните заглавия на останалите киноленти, освен „Далеч от времето“, остава изненада за решилите да станат част от културното събитие, каза Христова. Входът за прожекциите в арт кафенето е свободен. При хубаво време, те ще се проведат на открито. Очакваме ценителите на качественото кино, заяви тя.
В следващите дни - 14 и 15 октомври, прожекции от поредицата е планирано да се състоят в Стара Загора и Севлиево.

Коментирайте
Подобни новини
 Романът на Дияна Боева „Невинни“ – история, в която продължаваме да живеем  (ВИДЕО)
Романът на Дияна Боева „Невинни“ – история, в която продължаваме да живеем (ВИДЕО)
Кукленият театър в Добрич чака децата в пълна безопасност с над 20 постановки (ВИДЕО)
Кукленият театър в Добрич чака децата в пълна безопасност с над 20 постановки (ВИДЕО)
Ванина Григорова от Студио „Сарандев“ с видеоклип към песента „Един за друг“ на композитора Минко Ламбов
Ванина Григорова от Студио „Сарандев“ с видеоклип към песента „Един за друг“ на композитора Минко Ламбов
Излезе новият роман на Дияна Боева
Излезе новият роман на Дияна БоеваЯндекс.Метрика