Лазар Лазаров: Надявам се да изградим добър колектив, в който всички да си помагат (АУДИО)

23.07.2021 г. 13:18:20 ч.
/
Лазар Лазаров: Надявам се да изградим добър колектив, в който всички да си помагат (АУДИО)
Лесно  взех решението да се върна в моя роден клуб. Това заяви в интервю за радио „Добруджа“ новият наставник на мъжкия тим на ВК „Добруджа 07“ Лазар Лазаров. Той е получи предложението от новия президент Тодорин Ненчев. Имаше известни преговори от гледна точка на идеите и насоките за развитие на клуба като цяло лесно взех решението, каза Лазаров. Обстановката в клуба му е добре позната. Освен като състезател в миналото, той е работил 3 години с Мирослав Живков, като статистик на тима.
Първата задача пред него е окомплектоването на тима за новия сезон. Напреднало е времето и доста от отборите вече са приключили със селекцията. Лазаров уточни, че като треньор, предложенията за състезатели идват от него, но преговорите се водят от президента. Още е рано за обявяване на имена, защото освен нас има още няколко отбора, които все още работят по селекцията си. Когато имаме 100% с дадени състезатели, ще ги съобщим, каза Лазаров. В процес на разговори е и с хората, които ще влязат в екипа му.
Той сподели, че има амбиция отново да започне да залага на момчета от школата, но това по думите му е постепенен процес, който ще отнеме повече време.
Това, че голяма част от досегашните състезатели са си намерили, не е проблем. Това е реалността, смята Лазаров. Неприятно е, че някои от стълбовете на „Добруджа 07“ през последните години по-рано успяха да си намерят отбори заради неяснотата, която беше, но вече всичко е изчистено. Имаме ясна визия за поне следващите 2 години и се надявам всичко да върви напред, каза още наставникът.
Като млад и амбициозен човек, моята цел е да показваме добър волейбол за възможностите, които имаме, да показваме добра игра и израстване през годината. По принцип трябва да има някакви цели, които да преследваш, защото без цел, много трудно следва някакъв път. Моята лична философия е, че трябва да се мисли за конкретния момент, за конкретния мач, защото трябва да си съсредоточен да дадеш най-доброто на си способен в конкретния момент. Надявам се да изградим един добър колектив, в който всички да си помагат – състезатели – щаб и ръководство, каза Лазаров. 
Новият треньор на „Добруджа 07“ не намира сериозна разлика в работата с мъже и жени. Той припомни, че има примери в световния волейбол като Бруно Резенде, които в клубния си отбор работи с единия пол, а в националния – с другия.
Без значение дали говорим за жени или мъже, ако успееш да спечелиш доверието на един човек, от моя личен опит мога да кажа, че това винаги ще бъде зад теб и ще даде всичко от себе си, за да постигнете целите си заедно. Правилната работа за изграждане на един колектив винаги дава плод, убеден е Лазаров. 

Чуйте тук цялото интервю с Лазар Лазаров!

Аудио:


Коментирайте
Подобни новини
ХАНДБАЛ: "Добруджа" загуби във Варна
ХАНДБАЛ: "Добруджа" загуби във Варна
ФУТБОЛ: Тежка загуба за "Добруджа" в Разград
ФУТБОЛ: Тежка загуба за "Добруджа" в Разград
ФУТБОЛ: Втора категорична победа за девойките на България, Димитра Иванова отново бележи
ФУТБОЛ: Втора категорична победа за девойките на България, Димитра Иванова отново бележи
ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа 07 загуби от ЦСКА на старта на Супер Волей (ВИДЕО)
ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа 07 загуби от ЦСКА на старта на Супер Волей (ВИДЕО)Яндекс.Метрика