Начало >Добруджа >Общество

Летецът –пилот Янул Димитров от Добрич е подгласник на „Студент на годината“ (ВИДЕО)

02.03.2021 г. 15:29:09 ч.
/
Летецът –пилот Янул Димитров от  Добрич  е подгласник на  „Студент на годината“ (ВИДЕО)
22-годишният добричлия курсантът ст. сержант  Янул Димитров, който  се обучава във ВВВУ “Георги Бенковски“, специализация „Летец –пилот“,  бе номиниран и получи вчера званието „Студент на годината“. Трима носим това звание, обясни за МГ"Добруджа" Янул Мимитров. За носител на приза  е обявен Александър Недялков. Останалите двама сред, които и Димитров са негови подгласници.

В Аулата на Софийския университет  се състоя 14-тата церемония по награждаване на „Студент на годината“, организиран от Националното представителство на студентските съвети в България.

Янул Димитров беше избран сред 186-те номинации за постижения на студенти, чуждестранен студент в България, студент-доброволец и докторант на годината, 5-мата номинирани курсанти- випускници от ВВВУ „Георги Бенковски“  кандидатстваха в 4 от 14-те направления на престижния конкурс. До финала в направление „Сигурност и отбрана“ журито допусна курсантите старши сержанти от специализация „Летец-пилот“- Янул Димитров и Александър Недялков.

От Боровец, където  е на ски, Янул Димитров сподели радостта си със зрителите и слушателите на МГ“Добруджа“.  Младият мъж започва обучението си през 2017 година, сега  е курсант във военното училище в четвърти курс. През месец юли му предстои производство и разпределение.

Янул е завършил ЕГ“Гео Милев“-Добрич със немски език. Любовта към небето  е наследил от баща си, който  е служил в Горна Митрополия. „Сега предстои тежкото, службата“, каза  Янул Димитров. Мечтата на младият пилот е да служи в Авиобаза Граф Игнатиево и да лети на изтребител Ф-16. Желанието му е да замине за САЩ , където да се усъвършенства.

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Времето на 2 май
Времето на 2 май
Награди от два конкурса за малки художници от Клуб "Цветно" при Младежки център - Добрич
Награди от два конкурса за малки художници от Клуб "Цветно" при Младежки център - Добрич
Аварии в няколко села в областта отстраняват днес от ВиК-Добрич
Аварии в няколко села в областта отстраняват днес от ВиК-Добрич
4 регистрирани листи в РИК-Добрич до момента
4 регистрирани листи в РИК-Добрич до момента



Яндекс.Метрика