Начало >Добруджа >Култура

Лина Мавродиева в ново амплоа: Когато затвориш изкуството, то намира, откъде да пробие (ВИДЕО)

23.09.2020 г. 14:52:51 ч.
/
Лина Мавродиева в ново амплоа: Когато затвориш изкуството, то намира, откъде да пробие (ВИДЕО)
В ново амплоа – на писател, ще се представи днес Севдалина Мавродиева-Нейкова – хореограф и президент на СК „Алексия”. „Последвай сърцето си”, се казва първата книга, която спонтанно се ражда по време на изолацията в извънредната пандемична обстановка.

“Книгата буквално се изля, музата ми дойде това лято. Беше много трудно и изкуството явно показва своите различни лица точно в моменти, когато ти е трудно и тежко“, признава авторът. Лина е написала общо единадесет разказа. Първият е за любовна история и се побира в кориците на една малка книжка. Подходяща е за четене от млади и романтични натури и от тийнейджъри.  

Втората, озаглавена „Любимата ми книжка”, излиза от печат точно днес. Тя съдържа  останалите 10 детски разказчета. „Познавам доста добре сензитета на малките деца,  те обичат животните и чрез тези горски обитатели разказвам истории, които завършват с поука“, подсказва Мавродиева.

Русалия Апостолова е първият читател-слушател на книгата, тя е сред хората, които дават кураж на хореографа да продължи да пише.
Двамата любими мъже на Севдалина Мавродиева-Нейкова също са сред първите читатели, харесали новото занимание на прочутия хореограф.

Като абсолютен, признат  професионалист в своята работа, Нейкова се стреми да бъде на ниво и като пишещ човек. Още повече, че нейните възпитаници в клуб “Алексия“ ще бъдат и читатели. “Имах нужда да напиша тези книги, направих го заради себе си“, откровена е Лина. Още като студентка получава поощрение да пише, но десет години го таи в себе си.

Плътно до писателя, както и до хореографа-треньор, е съпругът Веселин Нейков. “Бях съпричастен на всеки написан ред, изключително грабваща книжка,“ категоричен е Нейков. Той е убеден в успеха на книгите сред децата и тинейджърите.

Премиерата на двете книги на Севдалина Мавродиева-Нейкова е днес  от 19.30 часа в Камерна зала на ДТ “Йордан Йовков“.
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
"Тест" само от 18.30 часа  днес с Христо Шопов
"Тест" само от 18.30 часа днес с Христо Шопов
Венета Ганчева с изложба в добричката галерия
Венета Ганчева с изложба в добричката галерия
Културен афиш на Добрич за периода 26 октомври – 1 ноември 2020 г.
Културен афиш на Добрич за периода 26 октомври – 1 ноември 2020 г.
Библиотечни спомени в снимки (ВИДЕО)
Библиотечни спомени в снимки (ВИДЕО)Яндекс.Метрика